Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu yaparak ve yaşayarak öğrenme anlayışını benimsemekte ve öğrencilerini akademik, sosyal ve sportif alanlarda bir bütün olarak geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda Özel Altınyıldız Ortaokulundan 38 kişiden oluşan, 8. Sınıf öğrenci ve öğretmen grubu Ankara ve İstanbul’a eğitim ve kültür gezisi düzenledi.

İlk durak olan Ankara’da 1. ve 2. Meclis ziyaretleri kapsamında, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersini yerinde ders işleme fırsatı bulan öğrencilerimiz daha sonra öğretmenleri eşliğinde Anıtkabir’e geçerek resmi tören çerçevesinde askerlerin taşıdığı Özel Altınyıldız Ortaokulu çelengini Ata'nın mozolesine bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular. Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Ali ÖZKAL Anıtkabir özel defterine yazdığı Atatürk ile ilgili düşüncelerini okurken; duygulanan bazı öğrencilerimiz gözyaşlarını tutamadılar.

Gezide ikinci durak olan İstanbul’da Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ile devam etti. Hem ecdadımız Osmanlı izlerini yerinde gören öğrencilerimiz hem de Dolmabahçe’de Atatürk’ün son günlerini geçirdiği yerleri de görmüş oldular.

Her sene öğrenci yolladığımız Kabataş ve Vefa Liseleri ziyaretinin ardından Boğaz turu ile gezimiz tamamlandı. Rehber eşliğinde gerçekleşen geziden çok memnun kaldıklarını belirten öğrencilerimiz emek veren herkese teşekkürlerini ilettiler. 3 günlük geziyi güzel anılarla sonlandıran heyetimiz, Nevşehir’e neşe içinde döndüler.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Olarak bu önemli faaliyette emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Haberi Paylaş: