Küçük hanımlar,küçük beyler!
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü,yıldızı ve ikbal ışığısınız.
Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.
Kendinizin ne kadar önemli ,değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.
Sizlerden çok şey bekliyoruz.

Türkiye’nin en kaliteli kampüslerinden birisine sahip ilkokulumuzda 1.,2. ve 3. sınıflarımız 5’er şube, 4.sınıflarımız 6 şube olarak; ilkokulumuzda alanında deneyimli, seçkin, enerji dolu 21 sınıf öğretmenimiz; genç, dinamik, başarılı branş öğretmenlerimizle bütünleşerek öğrencilerimizi en güzel şekilde hayata hazırlamaktadırlar.

Altınyıldız Koleji'nde İlkokula başlayacak öğrenciler; okul rehberlik servisi tarafından okul olgunluğu testine alınır.

İlkokul 1.2.3.4. sınıf öğrencilerimiz Çarşamba günü serbest kıyafetle okula gelebilmektedir. Diğer günler okulumuzun formasını kullanmaktadırlar.

Alanında tecrübeli branş öğretmenleri tarafından verilen atölye dersliklerimiz, modern çağın bütün ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılamaktadır. Finlandiya eğitim sisteminden kendi eğitim sistemimize entegre ettiğimiz bu yeni eğitim modelimiz çocukların; spor, sanat ve kültür alanındaki yeteneklerini de geliştiren atölye çalışmaları ile temel becerilerini geliştirdikleri , kendilerini ifade edebildikleri, özgüveni yüksek ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insanlar yetişmesine katkı sağlaması adına büyük önem taşımaktadır.

Bu eğitim modeli sistemi ile okulumuzda kullanılan spor ve konferans salonu, drama atölyesi, resim, müzik, satranç, halk oyunları, jimnastik, cep sineması, akıl oyunları, robotik kodlama, 3 boyutlu gösteri dersliği, fen laboratuvarları yanında beceri atölyeleri , seramik, origami atölyeleri, botanik bahçesi gibi yeni atölyelerde öğrencilerimizin öğrenme ortamlarına katkı sağlamaktadır. Bu atölye ve derslikler çocuklarımızın bilgiyi davranışa dönüştürmelerine yardımcı olacaktır. Ayrıca İngilizce öğretimi de tecrübeli bir kadro ile yürütülmektedir.

4.Sınıftan itibaren öğrencilerimize test kitapları, tarama testleri, yaprak test, deneme sınavları uygulamalarımız yıllardır devam etmektedir.

Okulumuz TKY, Avrupa Dil Ödülü, MEB en güzel kampüs ödülü, Beyaz Bayrak Ödülü ve Beslenme Dostu Okul Eko Okul ödüllerini almıştır. Ayrıca TSE Okulum Temiz belgesini de alarak eğitimde Nevşehir ‘in gururu olmaya devam etmektedir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğretmenleri yıllardır “Sorumluluk çocuğun geleceğine yapılan çok kıymetli bir yatırımdır.” bilinciyle hareket edip kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, problem çözen, işbirliğine açık bireyler yetiştirmek yolunda sağlam adımlar atmaya devam etmektedir.