Etraflıca çalış,doğru bir şekilde araştır, dikkatlice düşün,düşündüklerini gözden geçir,ciddi ve samimi bir şekilde uygula...

Konfüçyus

Özel Altınyıldız Ortaokulu, Tam Öğrenme Modelini eğitim felsefesinin mihenk taşı yapmıştır. Öğrencilerimizin kavram, bilgi, beceri, tutum ve akademik girişimleri bir bütün içerisinde ele alınır.

Öğrencilerin bireysel farkındalıkları değerlendirilerek uygulanan yöntem ve tekniklerle tüm öğrencilerin en üst düzeyde öğrenmesi sağlanmaktadır.

Hafta sonu takviye kurslarının yanı sıra, hafta içi etüt ve birebir özel etüt uygulamalarımız gerçekleştirilmektedir.

Alanında tecrübeli branş öğretmenleri tarafından verilen atölye dersliklerimiz, modern çağın bütün ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılamaktadır. Finlandiya eğitim sisteminden kendi eğitim sistemimize entegre ettiğimiz bu yeni eğitim modelimiz çocukların; spor, sanat ve kültür alanındaki yeteneklerini de geliştiren atölye çalışmaları ile temel becerilerini geliştirdikleri , kendilerini ifade edebildikleri, özgüveni yüksek ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insanlar yetişmesine katkı sağlaması adına büyük önem taşımaktadır.

Bu eğitim modeli sistemi ile okulumuzda kullanılan spor ve konferans salonu, drama atölyesi, resim, müzik, satranç, halk oyunları, jimnastik, cep sineması, akıl oyunları, robotik kodlama, 3 boyutlu gösteri dersliği, fen laboratuvarları yanında beceri atölyeleri , seramik, origami atölyeleri, botanik bahçesi gibi yeni atölyelerde öğrencilerimizin öğrenme ortamlarına katkı sağlamaktadır. Bu atölye ve derslikler çocuklarımızın bilgiyi davranışa dönüştürmelerine yardımcı olacaktır. Ayrıca İngilizce öğretimi de tecrübeli bir kadro ile yürütülmektedir.

Okulumuzda Bilim Şenlikleri, Eko Tarım, Senin de Bir Projen Olsun, Bu Benim Eserim, Kitap Şenlikleri, uygulamaları yapılmaktadır.%100 Yerleştirme başarısına ulaşarak Okul Puan Ortalamasında Nevşehir 1.si okul olan Özel Altınyıldız Ortaokulu, Dershanesiz Eğitim Uygulaması ile de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Takdirname ile ödüllendirilmiştir.

LGS Sınavlarında Nevşehir 1.si olan Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu sınav başarılarının yanı sıra proje, spor, kültür, sanat ve birçok alanda Nevşehir’in ve Türkiye’nin gururu olmaktadır.