Image caption

Özel Altınyıldız Fen Lisesi 2005-2006 Eğitim- Öğretim döneminde 48 öğrencisiyle eğitim hayatına başlamıştır. Öğrencilerin tamamını sınav ile alan Altınyıldız Fen Lisesi Seçkin öğretim kadrosu ile üniversite sınavlarında Türkiye dereceleri çıkarmayı hedeflemektedir. Öğrencilerimiz Özel Altınyıldız Kampüsü bünyesinde eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürmekte ve okulun bütün imkânlarından faydalanmaktadır. “ Özel Altınyıldız Fen Lisesi“ nin öğretim süresi 4 yıldır.

Özel Altınyıldız Fen Lisesi, Fen bilimleri ve matematik derslerinin yanında öğrencilerin sosyal, ruhsal, sanatsal ve kültürel gelişimini de göz önünde bulundurmaktadır.

Özel Altınyıldız Fen Lisesi'nde, Tam Öğrenme Modelini eğitim felsefesinin mihenk taşı yapmıştır. Öğrencilerimizin kavram, bilgi, beceri, tutum ve akademik girişimleri bir bütün içerisinde ele alınır.

Öğrencilerin bireysel farkındalıkları değerlendirilerek uygulanan yöntem ve tekniklerle tüm öğrencilerin en üst düzeyde öğrenmesi sağlanmaktadır.

Hafta sonu takviye kurslarının yanı sıra, hafta içi etüt ve birebir özel etüt uygulamalarımız gerçekleştirilmektedir. Kendi alanlarında uzman ve deneyimli öğretmenlerin rehberliğinde yapılan “ Öğrenci Merkezli “ eğitimle öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri sağlanır.

Yetenekleri doğrultusunda alanlarına ayrılan öğrenciler; çeşitli kulüp etkinlikleri, yabancı dil takviye dersleri, hafta sonu kursları, etüt dersleri ile donanımlı bir şekilde mezun olmaktadırlar. Özel Altınyıldız Fen Lisesi olarak öğrencilerimizle bire bir ilgilenmeyi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik yapmayı, her türlü gelişimini takip etmeyi ön planda tutup başarımızı artırmaktayız.

Tam donanımlı Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuarları ile teknoloji sınıfları ile 3D,sınıfı ile dersleri işleyen öğrencilerimiz bilim olimpiyatları ve bilim şenliklerinde, çok sayıda derece kazanmışlardır.

2014 – 2015 Öğretim yılından itibaren 9. Sınıflara 4 şube öğrenci kaydı yapan Özel Altınyıldız Fen Lisesi bina kontenjanı 416’ dır.