ALTINYILDIZ FEN VE ANADOLU LİSELERİNDE CUMHURİYETİN 100.YIL COŞKUSU DEVAM EDİYOR

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesinde “100. Yıl Etkinlikleri” tüm coşkusuyla devam ediyor.

Dalgalansın her tarafta şanlı Türk’ün bayrağı

Korumaktır ve yüceltmek azmimiz bu toprağı

Bu vatan hiç sensiz olmaz, ey güzel Cumhuriyet

Milletim öyle demiştir, ya ölüm ya hürriyet

29 Ekim 1923, milletimizin uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından egemenliğini kazandığı çağdaş bir devlete kavuştuğu gündür. Bu gün aynı zamanda Türk milletinin demokrasi, özgürlük ve adalet gibi temel değerleri benimsediğinin ve bu değerleri korumak için kararlı olduğunun da bir göstergesidir.

Altınyıldız Eğitim Kurumları olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor, aynı zamanda Cumhuriyetimizin temel değerlerini daha da güçlendirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımak için hep birlikte çalışmaya söz veriyoruz.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yıl Programı” saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Coğrafya Öğretmeni İbrahim Çağlak gerçekleştirdi. Program “Cumhuriyet” temalı şiirler ve sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Programda Altınyıldız Eğitim Kurumları Genel Müdürü Seyrani İPEK yapmış olduğu konuşmada,

“Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları tüm eğitim kurumlarımızda coşkuyla devam ediyor. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim. Nice 100 yıllara.” dedi.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Özkan KILINÇ yapmış olduğu konuşmada,

“Bin bir zorluk ve mücadele ile yoktan var edilen bir milletin tekrar dirilişinin, sonsuza dek yaşatmaya söz verdiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümü kutlamalarına hepiniz hoş geldiniz. Ülkemizin düşman istilasından kurtarılıp Cumhuriyetimizin kurulması için eşsiz bir mücadele örneği gösteren, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün gazi ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Okul müdürümüz öğrencilere hitaben Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu koruyacak ve yüceltecek olan sizlersiniz ve bir gün sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçiniz” sözlerini hatırlatarak öğrencilere bilimin ışığında yürümelerini nice 100 yıllara.” diyerek konuşmasına son verdi.

Programımızın sonunda müzik öğretmenimizin ve öğrencilerin hazırlamış oldukları vals dansı ilgiyle izlendi. Ardından söylenen marşlar coşkuyla dinlendi.

Programda emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Altınyıldız Eğitim Kurumları olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını kullandığımız bu günlerde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz.




Haberi Paylaş: