Özel Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi, kurulduğu günden bugüne kadar elde ettiği akademik sınav başarılarıyla, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kazandığı Türkiye ve Dünya dereceleri ile eğitimde örnek uygulamalarıyla “Türkiye’nin Örnek Okulu” vasfını gururla taşımaktadır.     Üniversite sınavlarında Nevşehir birinciliklerini ve Türkiye derecelerini elde etmiş ve yıllardır Nevşehir’in ve Türkiye’nin en başarılı okulları arasında yer almıştır.

Nevşehir’li saygı değer velilerimizin evlatlarını yetiştiren, onlara Nevşehir’den Türkiye’ye ve Dünya’ya kapı açan Altınyıldıza güvenen insanların güvenini boşa çıkartmayan büyük bir kurum olmuştur.

2020 Üniversite Sınavlarında öğrencilerimiz çeşitli alanlarda Nevşehir birinciliklerini almış, yerleştirme sonuçlarında, Boğaziçi, ODTÜ, Hacettepe, Cerrahpaşa, Ankara Tıp, İTÜ, Gazi, Sabancı gibi Türkiye’nin en seçkin Üniversitelerine yerleşmişlerdir.

Geceli gündüzlü emeklerimizin ve kurumsal yapımızın mükemmelliği ile 2020- 2021öğretim yılında da hergün başarılarımıza yeni başarı ekliyoruz. Yüzyüze ve uzaktan eğitim sürecinde Türkiye‘de ne kadar başarılı olduğumuzun yeni bir kanıtı 2021- Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınav sonuçlarında öğrencilerimizin Nevşehir Birinciliklerini ve Türkiye 12.liği derecesini kazanması olmuştur.

Altınyıldız Koleji Fen Lisesi öğrencilerimiz 2021 MSÜ’de Nevşehir 1.si, Sözel Türkiye 12.si, Eşit Ağırlık Türkiye 29.su, Genel Sıralamada Türkiye 45.si olmuştur.  Altınyıldız Koleji öğrencilerimiz; Türkiye geneli ilk 1000’de 4,  İlk 10.000’de 12, İlk 20.000’de 24,  İlk 30.000’de 32 öğrencimiz yer almıştır. Şampiyon öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyor, başarılı idareci ve öğretmen kadromuza teşekkür ediyoruz.

Pandemi sürecinde de hemen tüm imkanlar seferber edilerek online eğitim altyapısı oluşturulmuş olup 9.10.11 sınıf öğrencilerimiz ile online derslerimiz yürütülmektedir. 12.sınıf öğrencilerimizin yüzyüze eğitimleri bugüne kadar devam etmiş olup, MEB tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda 12.sınıflarımızda da ders ve etüt çalışmalarımıza online olarak çalışma tempomuzdan hız kesmeden devam edeceğiz. Öğrencilerimizin hazırlıklarına daha çok destek vermek adına online deneme sınavları düzenlenecektir.

Altınyıldız Kolejli öğrencileri, gelecek hedeflerine ulaşmak, ülkesi ve milleti için başarı yolculuğuna istedikleri üniversiteleri kazanmak amacıyla şartlar ne kadar zor olursa olsun,  okullarının, öğretmenlerinin ve ailelerinin desteği ile durmaksızın çalışmalarına ivme kazandırarak devam etmektedirler.  Bu süreçte Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesine gösterdikleri güven ve destek için saygıdeğer velilerimize teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.