Altınyıldız Koleji’nde 2 yıldır yürütülen çocuklara çevre bilincini ve çevre yönetimini sağlamayı amaçlayan Uluslar arası Eko-Okullar projesi denetimi sonucunda, okulumuz Yeşil Bayrak ödülünü almaya hak kazandı.

        2011 yılından itibaren Uluslararası Eko-Okul programına dahil olan okulumuz, 2011-2012 ve 2012-2013 eğitim-öğretim yıllarında “Çöp ve Atık” temalı çalışmalarını başarı ile tamamlayarak Nevşehir’de ilk ve tek “Yeşil Bayrak”almaya hak kazanan okul olmanın gururunu yaşamaktadır.

        Çevreye karşı her zaman çok duyarlı olan Özel Altınyıldız Kurumu, iki yıl boyunca “Çöp ve Atık” konusunu çeşitli aktiveteler ile işlemiş ve bununla ilgili öğrenci çalışmalarına yer vererek kalıcı bir öğrenme modeli oluşturmuştur.Okulumuzun tüm birimleriyle yapılan işbirliği sonucunda çevreye dair oluşturmak istenen yüksek bilincin daha tutarlı ve kalıcı olmasına katkıda bulunmuştur.

        7 adımdan oluşan Eko-Okul programı;ilköğretim okullarına çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara “Yeşil Bayrak”ödülü vermesi ile aynı zamanda bir ödül alanı olma özelliğinide taşır.Yeşil Bayrak uluslar arası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.

        81 İlden 183 okulun yeşil bayrak almaya hak kazandığı Eko-Okul Yeşil Bayrak ödül töreni 1 Haziran 2013 Cumartesi günü Özel Fenerbahçe Spor         Klulübünde gerçekleştirildi.

        TURÇEV Genel Müdürü Erol GÜNGÖR,

        Eko-Okullar Programı Ulusal Koordinatörü Gülbahar CEBESOY,

        Eko-Okullar Programı Ulusal Koordinatörü Yardımcısı Gülşen NARİN,

        Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi,Fenerbahçe Eğitim Kurucu Temsilcisi Turhan ŞAHİN ve okul yöneticilerinin katıldığı bir törenle ödülünü alan Özel Altınyıldız İlköğretim kurumu Uluslar arası bir başarıya daha imza atmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

        Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Mehmet ERAVCI ve Görsel Sanatlar öğretmeni Duygu ALKAN İstanbul’da düzenlenen ödül törenine katılmıştır.Okul yönetimimizi, Eko-Tim öğrenci ve öğretmenlerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz

Haberi Paylaş: