ALTINYILDIZ  KOLEJİ EĞİTİM TURİZM TİCARET A.Ş. çoğunluğu öğretmenler ve eğitime gönül veren işadamlarının işbirliği ile 23 Aralık 1996 tarihinde kurulmuştur.

20 Temmuz 1997 tarihinde temeli atılarak inşasına başlanılan okul binası 21 Mayıs 1998 tarihinde tamamlanmıştır.

Altınyıldız Eğitim Kurumları 16.08.1998 tarihinde Dönemin Başbakanı tarafından hizmete açılmıştır.
26.000 metrekarelik kendi arazisi üzerinde, 2.000 metrekare inşaat oturum alanı ve 8.000 metrekare kapalı kullanım alanına sahip çağdaş mimari ile yapılan Altınyıldız Koleji "ATATÜRK İlke ve İnkılapları" doğrultusunda, 1998-1999 Eğitim - Öğretim yılından itibaren Türk Milli Eğitimine hizmet etmektedir.

Altınyıldız Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ragıp Özaltın;
"Kurucularımızla birlikte, büyük fedakarlıklarla Türkiye'nin örnek okulu Altınyıldız Koleji'ni Nevşehir'e ve ülkemize kazandırmaktan, istikbalde iyi insanlar yetiştirilmesinden gurur duyacaklarını ifade etmektedir."

Kısa bir sürede, Altınyıldız Eğitim Kurumları, kuruluşundan bu yana, yetiştirdiği öğrencileriyle, Türk Milli Eğitim Sistemi içerisinde seçkin bir yere sahip olarak; Nevşehir'in ve Türkiye'nin gururu bir kurum olmuştur.