Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi’nde öğrenciler yaparak, yaşayarak öğreniyor.

Çeşitli ulusal ve uluslararası bilim yarışmalarında Dünya dereceleri kazanan, TÜBİTAK Türkiye 1.si olan öğrencileri yetiştiren Altınyıldız Liselerinde en zor konular deneylerle ve gözlemlerle laboratuvarlarda öğreniliyor.

Altınyıldızlı öğrenciler; biyoloji derslerinin her ünite sonunda laboratuvar ortamında deneyler yaparak, bilgileri daha pekiştirmeleri sağlanıyor. Koyun, keçi, dana, inek… gibi hayvanlardaki Nephros(Böbrek), Pulmonarius(Akciğer), İecur (Karaciğer), Lienis (Dalak), Stomachum(Mide) kesitlerini incelemelerde bulunarak hem çok eğlenerek hem de bilgileri yaşayarak öğrendiler.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi’nde her yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da laboratuvar maceraları eşliğinde, bilimsel düşünmeyi teşvik eden uygulamalar devam edecektir.