ALTINYILDIZDA TÜBİTAK GURURU

Altınyıldız İlköğretim Kurumuna Tübitak tarafından gönderilen Teşekkür,Başarı ve Katılım Belgeleri törenle öğretmen ve öğrencilere takdim edildi.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına tamamı özgün projelerle  müracaatlarını gerçekleştirip, sunumlarını online olarak yapmışlardır.

Öğrencilerimizden ;

Ahmet Yiğit KURT ve Esra YILMAZ tarih dalında, Simay AVCU ve Irmak BIYIKLIOĞLU biyoloji dalında Kayseri Bölge Sergisine davet edilmişlerdir.

Öğrencilerimizden;

Beren Ecrin SEYMEN,EFS YAYA GEÇİDİ (ELEKTRONİK FREN SİSTEMLİ YAYA GEÇİDİ) fizik dalında  Türkiye finaline  kalarak bölge 2.si olmuştur.

Biyoloji dalında ise ;Türkiye finaline  kalan  Aylin HANOĞLU,İrem KORKMAZ,Selin Ecrin ARAS Bölge 1.si olarak okulumuzu temsil etmişlerdir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak Tübitak projelerine öğrencilerimiz her yıl danışman öğretmenleri öncülüğünde kendi özgün projeleri ile başvurularını yapmaktadırlar.Son 5 yılın verileri incelendiğinde 200’den fazla  özgün projeyle başvuru yaptığımız bölge ve Türkiye finallerinde ;Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak temel amacımız, bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmektir.

Öğrencilerin gelişiminde bilimin katkısının vazgeçilmezliğine inanan bir kurum olarak bünyemizde bulunan, alanında uzman öğretmenlerle Fen Bilimleri laboratuvarını, 3 Boyutlu Sınıfı kullanarak, bilim gezileri yaparak  büyüyen,gelişen,üreten Türkiye’nin yarınlarının gerçek sahipleri olarak araştıran, geliştiren proje ortaya koyan  öğrenci yetiştirmek en büyük gayemizdir.

Aklın ve Bilimin Işığında Türkiye'nin Geleceğini yetiştirmeye devam ediyoruz.TÜBİTAK Araştırma Projelerinde Türkiye derecelerine ve bölge derecelerine sahip olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak projelerde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyoruz.