ALTINYILDIZLILARIN SATRANÇ GURURU

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak 2001 yılından bu yana ders olarak okuttuğumuz satranç derslerimizin katkılarını öğrencilerimiz 2021 yılı içerisinde düzenlenen yarışmalarda da görmeye devam ediyor.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Satranç Öğretmenlerimiz Ekrem KÜREKLİ ve Nilgün NURAY yaptıkları açıklmada;

‘Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri pandemi şartları altında da olsa 2021 yılı içerisinde yapılan satranç turnuvalarında başarılarını yenilerini ekleyerek kupaları okul müzesine madalyaları ise kendilerine kazandırmanın mutluluğu içindeler.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri 2-11 Nisan 2021 tarihlerinde yapılan okul sporları online satranç turnuvalarına katılmışlar ve hem bireysel ve hem takım olarak il dereceleri yapmışlardır.

-Yıldız Erkeklerde; okulumuz takım olarak il 1.si olurken, sporcumuz EMİN ELMACI bireysel olarak il 1.si olmuştur.

- Minikler Erkek A Takımı (Taha Bartu ERAVCI, Kerem AKILLI, Çınar İÇÖZ) olarak il 2.si olurken, sporcumuz ÇINAR İÇÖZ bireysel olarak il birincisi olmuştur.

-Küçük Kızlar kategorisinde ise takımımız il 3.sü olurken bireysel olarak sporcumuz İPEK BARIŞ yine il 1.si olmuştur.

Turnuvada 3 altın madalyayı alan il birincilerimiz takım olarak da 1.’lik 2.’lik ve 3.’lük kupalarını okullarına kazandırmışlardır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Hacıbektaş ilçesinde yapılan Hacıbektaş’ın vefatının 750.yılını  anma açık satranç turnuvasında okulumuz sporcusu ÇINAR İÇÖZ il il 3.lüğü elde ederek bronz madalya sahibi olmuştur.

23 Nisan bayramı şerefine 24 Nisan 2021de yapılan satranç turnuvasında;

-10 yaş altında; ÇINAR İÇÖZ turnuva birincisi,

-14 yaş altında; EMİN ELMACI erkeklerde turnuva ikincisi ve GÜLŞEN BAŞ kızlarda turnuva 3.sü olarak madalyalarını almışlardır.

31 Temmuz-1 Ağustos 2021 tarihlerinde ilimiz gençlik merkezinde yapılan Küçükler İl Birinciliği Satranç Turnuvasında

- ÇINAR İÇÖZ 2021 genelde il 1.liğini elde ederek altın madalya kazanmıştır.

- İPEK BARIŞ ise kızlarda il 2.si olarak gümüş madalya kazanmıştır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak sporcularımızı onları yetiştiren öğretmen ve velilerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.