Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi 10 ve 11.sınıflarında öğrenim gören öğrencilere bugün hazırbulunuşluk sınavı yapıldı.

Hazırbulunuşluk sınavında 10. ve 11sınıf öğrencilerinin eksik konularının belirlenmesi ve önlemler dahilinde öğrencilerin özgüvenlerinin artırılmasını hedeflenmektedir.
Sınav eğitim öğretim yılının ilk haftasında yapılarak öğrencilerin hangi konularda eksik olduklarının belirlenmesi sağlanmaktadır.

Hazırbulunuşluk sınavı ile eğitim öğretimde yenilikçi bir bakış açısı oluşturmak hedeflenmektedir.
Sınavda 10. ve 11.sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak ile alakalı toplam 130 soru sorulmuştur.

Hazırbulunuşluk sınavı Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi Müdürlüğünün lise öğrencilerinin seviyelerini ölçmek için yaptığı sınavdır. Bu sınav öğrencilerin eksik öğrendiği konuların belirlenmesi ve bu konuların telafilerinin gerçekleştirilmesi amacı ile yapılır. Bu şekilde öğrencilerin özgüvenlerinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Hazırbulunuşluk sınavı ile öğretmenlerin eğitim sürecini daha sağlıklı bir şekilde planlaması da sağlanmaktadır. Bu şekilde öğrencilerin eksik konuları öğrenmesi daha kolay bir hal almaktadır.

Bu sınavın sonucuna göre, öğretmenler öğrenme düzeylerini öğrenci, veli ve altyapı özelliklerine göre dikkate alarak gerçekleştirecektir.

Öğretmenlerin, öğrenci eksiklerini daha iyi bir şekilde görerek öğrencilerin seviyelerinin yükseltilmesinin amaçlandığı Hazırbulunuşluk sınavımız hayırlı olsun.