ALTINYILDIZLI ÖĞRENCİLER TUBİTAK HAZIRLIKLARINDA

Altınyıldız İlköğretim Kurumu, bilimsel proje alanında ülkemizdeki en başarılı okullardandır. Yıllardır TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarına kurulduğumuz yıldan bu zamana  ara vermeden katılmaktayız. Her yıl deneyimli öğretmenlerimiz tarafından danışmanlık yapılarak hazırlanan çok sayıda proje çalışmalarına, ortaokul kademesinden öğrencilerimiz dâhil olmaktadır.
             Bu güne kadar hazırlanan projeler ile TÜBİTAK yarışmasına başvuran öğrencilerimiz  bölge finallerinde ve Türkiye finallerinde yarışarak okulumuzu ve ilimizi temsil etmişlerdir.

Geçtiğimiz yıl Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrenci ve öğretmenleri  14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına tamamı özgün projelerle  ile müracaatlarını gerçekleştirmişlerdir. Nevşehir genelinde 9 projenin katılacağı Kayseri Bölge sergisine  3 tanesi Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinin olmuştu. Öğrencilerimiz jüri sunumları online olarak yapmışlar ve BİYOLOJİ DALINDA SUNUM YAPAN OĞUZ VICIL KAYSERİ BÖLGE 1.Sİ ,Nevşehir Bilim Sanat Merkezinde projelere katılan BAHADIR KAĞAN KART BÖLGE 1.Sİ olurken TARİH DALINDA SUNUM YAPAN GİZEM EYLÜL ALMAS ve EFE KAĞAN SAYGILI BÖLGE 2.Sİ olmuşlardı. Öğrencilerimiz Oğuz VICIL ve BAHADIR KAĞAN KART Pandemi şartlarından dolayı yüz yüze yapılamayan Türkiye finali sunumlarını gerçekleştirdiler.

Bu yıl ise TUBİTAK tarafından çağrı metninin açıklanmasının ardından öğretmenlerimiz rehberliğinde; Tarih, Biyoloji, Kimya, Fizik, Matematik, Tasarım ve Değerler Eğitimi gibi alanlarda öğrencilerimiz proje hazırlıklarına başladılar. Bu kapsamda okulumuz 7. Sınıf öğrencilerinden Esra YILMAZ ve Ahmet Yiğit KURT Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz danışmanlığında hazırladıkları ‘Tarih’ kategorisindeki projeleriyle ilgili Tarihçi ve Eğitimci akademisyenlerle görüşmeler gerçekleştirdiler. Projeleri için kendilerinden önceden randevu almak suretiyle tarihçi-eğitimci akademisyenler; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVU) Rektörü Prof. Dr. Semih AKTEKİN ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cemil Cahit YEŞİLBURSA ile yarı yapılandırılmış görüşme tekniği çerçevesinde pandemi koşulları göz önünde bulundurulduğundan çevrimiçi toplantı şeklinde gerçekleştirmişlerdir. Görüşmelerde öğrencilerimiz önceden hazırladıkları soruları akademisyenlere sorarak konuları hakkından onların bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanmışlardır. Bu kapsamda öğrencilerimizin görüşme teklifini kabul eden değerli akademisyenlerimize bilime ve eğitime katkılarından dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.

Türkiye genelinde birçok bilimsel proje çalışması yürüten ve her yıl çeşitli alanlarda TÜBİTAK finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve onlara desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen geleceğin bilim insanlarını yetiştiren ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyor, yarışmalarda okulumuzu ve şehrimizi temsil edecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.