ALTINYILDIZLILAR ULUSLARARASI MATEMATİK OLİMPİYATI TÜRKİYE FİNALİSTİ

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri  aynı anda 403 sınav merkezinde, 81 ayrı şehirde, 2540 okulda, 120000 fazla öğrencinin katılımıyla yapılan  Uluslararası  Kanguru Matematik Olimpiyatlarına katılmışlar ve Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmışlardı ve öğrencilerimiz 24 OCAK 2021’de final sınavlarına girip ilimizi ve okulumuz temsil edeceklerdir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri

- İPEK BARIŞ

- YARKIN FERALAN(Nevşehir Bilim Sanat Merkezi üzerinden yarışmaya katılmıştır)

- RÜYA CÜCE (Nevşehir Bilim Sanat Merkezi üzerinden yarışmaya katılmıştır)

- BERKAY NURAY

- EMİN ELMACI

- BERAT ARIK

- FUAT ALTIOK

- MERT ALİ İŞÇİTÜRK

- YİĞİT EFEOĞLU

- EMEK KÜFECİLER

- DORUK ÇAKMAK

- DURU PARMAKSIZ  Türkiye finallerine katılıp ilimizi ve okulumuzu temsil edeceklerdir.

KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80 ülkede uygulanıyor. “Kanguru Matematik Sınavı” da her yıl 6 milyon civarı katılan öğrenci sayısıyla  önemli bir matematik yarışmasıdır. Her yaştan (7-18) öğrencinin 6 farklı kategoride katılabileceği Kanguru sınavı kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmektedir. Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.

Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi, velilerimizi tebrik ediyor ,final sınavlarında başarılar diliyoruz.