Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi Korona Virüs(COVİD-19) salgın tehlikesine karşı öğrenci-veli ve çalışanlarının sağlığını ve esenliğini korumak amacıyla en üst seviyede önlemlerini almıştır.

Nevşehir de TSE COVİD-19 “Okulum Temiz Belgesi” alan ilk özel okul olmuştur.

Ağustos ayında başlayan 12.sınıflara takviye kursları ve sonrasında 9.sınıfların yüzyüze eğitimleri ve 11.sınıflarında okula başlamaları büyük sevinç ve coşku oluşturarak eğitim-öğretim çalışmalarımız devam etmektedir.

Pandemi sürecinde okulumuzun içerisinde herhengi bir olumsuzluk oluşmaması amacıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ve sağlık ekibinden oluşan destek birimimizin çalışmaları ile öğrenci-veli-öğretmen ve çalışanlarımızın sağlıklı ortamlarda bulunmaları sağlanmaktadır.

Okulumuzda öğrenci-öğretmen-veli ve diğer çalışanlar, ziyaretçiler düşünülerek bütün tarafların korunması-kontrolu amacıyla tüm hijyen önlemleri alınmış durumdadır. Ayrıca öğretmen, personel, öğrencilerimizin HES kodu sorgulamaları günlük olarak takip edilirek kayıtları tutulmaktadır.

Okul ortamında alınan tedbirlerin başında bina girişinde termel kamera ile ateş ölçümü, sesli olarak maske kullanım uyarısı yapılmaktadır. Her giriş yapan ziyaretçiden okula girişinde okulda alınan COVİD-19 Hijyen kurallarına -tedbirlerine riayet edeceğine dair “ Ziyaretçi Taahütnamesi” alınmaktadır.

Girişten itibaren sosyal mesafe uyarıları-hijyen paspası –maske - % 70 alkol bazlı el antiseptik dezenfektan dispenserleri, hijyen ve sanitasyon bilincini ve farkındalığı artırmaya yönelik afiş-posterle bilgilendirme, pedallı atık kumbaraları, sensörlü musluk ve tek kullanımlık kağıt havlu kullanım uygulamalarımız devam etmektedir. Ayrıca kantin-kafeterya bölümümüzde de tüm mekanlarda olduğu gibi hijyen-maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek çapraz oturma düzenini uygulamaktayız.

Öğrencilerimize sınıf-labarotuar-kütüphane-3 D ve Robotik kodlama vb dersliklerimizde tek kişilik sıra-masa kullanmaktayız. Sınıf metrekarelerimize ortalama düşen öğrenci sayımız 20 -21 dir. Hijyen ve dezenfeksiyon işlemleri personellerimiz tarafından saatlik – günlük-haftalık olarak takip edilmektedir.

Yemekhane hizmetlerimiz de sosyal mesafe kuralarına riayet ederek, alkol bazlı el antiseptik dezenfektan dispenserleri, çapraz oturma düzeni, 3 ayrı zaman diliminde yemek sunum hizmeti verilmektedir. Menaj takımları, tek kullanımlık yemek tabağı, çatal-kaşık servisi, kapalı bardak su, yemek ve salata bar servis sunumu yemekhane personelimiz tarafından yapılmaktadır.

Gençlerimizin;  aklın ve bilimin ışığında yüz yüze ve online eğitimlerimiz ile yetiştirmeye özen gösteriyoruz. Başarılarına yenilerini katmak amacıyla, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri birimimiz, öğretmenlerimiz derslerini kurallara uygun olarak yürüterek, soru çözümleri, deneme sınavları ile mükemmel bir şekilde yetişmelerine büyük emek ve gayret göstermektedirler.

Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerine, öğretmenlerine ve velilerine bu süreçte gösterdikleri hassasiyet için teşekkür eder, maske-hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak tüm bireylere sağlıklı günler dileriz.