TÜRK-ALMAN DOSTLUK DERNEĞİNDEN ALTINYILDIZ’A ZİYARET

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Nevşehir’in Dünya’ya açılan kapısı sloganıyla çıktığı yolda 21 yıl önce Almanya’da bulunan Brotzinger-Schule okulu ile başlayan kardeş okul ilişkilerimiz bugünde hala devam etmektedir.

21 yıllık kardeş okulumuzun emekli müdürü ve Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Sayın UDO KAUPISCH kurum müdürümüz Sayın MEHMET ERAVCI’yı ziyaret etti.Ziyarette UDO KAUPISCH ‘İlk ziyarette birlikte geldikleri 20 kişilk öğrenci grubunun neler hissetiğini,öğrencilerin birbirlerinde ayrılırken ne kadar zorlandıklarından bahsetti.Türkiye’yi 33 kez ziyaret ettiğini ve her ziyaretinden ayrı keyif aldığını belirten UDO KAUPISCH bu dostluktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kurum Müdürümüz Sayın Mehmet ERAVCI ‘1998 yılında Brotzinger-schule ve Altınyıldız Koleji  Kardeş okul ilişkisi ile başlayan bu dostluktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Sayın UDO KAUPISCH ‘i tekraren burada görmek çok güzel.Karşılıklı yapılan ziyaretlerde öğrencilerimize yapılan katma değer ve kültürel etkileşim dostluğumuzu ve öğrencilerimizin dünyaya bakışını olumlu şekilde etkilemiştir.Kendilerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.Kurum Müdürümüz Sayın Mehmet ERAVCI günün anısına Sayın UDO KAUPISCH’e okulumuzun plaketini armağan etti.