TÜRKİYE ŞAMPİYONU ÖĞRENCİLER ZEKA LİGİNDE DÜNYA FİNALLERİNE DE DAMGASINI VURDU

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Robotik Kodlama – STEM ve Akıl – Zeka Oyunları Takımlarından Dünya Dereceleri

Türkiye genelinde faaliyet gösteren devlet okulları ve özel okulların bireysel ve okul takımlarıyla katılımı gerçekleşen; fen bilgisi, matematik, akıl oyunları, kodlama, algoritma/kriptoloji şifreleme, STEM alan sorularıyla hazırlanan her sınıf düzeyinin katılımına açık ileri düzey yeni nesil sorularla derlenmiş ve farklı zorluk aşama sınavlarından oluşan: Türkiye Matematik Ligi- Türkiye Bilim Ligi- Türkiye Zeka Ligi- Sigma STEAM Club- CryptoMath Octopus Yeni Nesil Yarışma sınavlarına katılım sağlayarak Türkiye dereceleri alan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2.Sınıf öğrencimiz Aras ÇAMLICA, 3.sınıf öğrencimiz Kerem Utku DEMİRAYAK,  4.sınıf öğrencilerimiz Hamit Berke ÜN ve 5.sınıf öğrencimiz Yusuf Kerem AKILLI,  Dünya Finalleri sınavlarında da ilimizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandırdılar.

Üstün bir başarı göstererek Dünya Finallerinde farklı dereceler alarak hem ilimizi, hem de okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizin dereceleri şu şekildedir;

Aras ÇAMLICA DÜNYA 5.si

Hamit Berke ÜN DÜNYA 3.sü

Yusuf Kerem AKILLI DÜNYA 2.si

Kerem Utku DEMİRAYAK DÜNYA 14.sü

Altınyıldız İlköğretim Kurum Müdürü Sayın Ahmet ÜNAL Türkiye geneli yapılan bu yarışmalarda okulumuzu ve ilimizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizi tebrik ederek emeğini esirgemeyen velilerimize, öğrencilerimize, Robotik Kodlama – STEM öğretmenimiz CANAN YÜNCÜ’ ye ve Akıl - Zeka Oyunları öğretmenimiz İSMAİL IŞIK’ a teşekkür etti.