ÖZEL ALTINYILDIZ KREŞ VE ANAOKULU MONTESSORİ UYGULAMALARI

Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birinin bünyesine bulunan, bölgenin en modern ve en donanımlı anaokulu olan, Altınyıldız Kreş ve Anaokulu eğitime bir yenilik daha getiriyor. Her zaman, klasik eğitim modellerinin dışına çıkmayı, öğrenmeyi keyifli ve kalıcı hale getirmeyi hedefleyen okulumuz, hazırladığı Montessori sınıfıyla da bu anlayışını destekliyor.

Özellikle 0-6 yaş dönemi çocukların bilişsel becerilerini geliştirmeleri amacıyla uygulanan Montessori metodu; “Çocuğa uygun olarak hazırlanmış bir çevrede çocuğun kişiliğini oluşturması için özgürlük tanıyan, kişiliğinin gelişim sürecini destekleyen, çocuğun kendi onuru içerisinde bireyselleştirmesi ve sosyalleşmesini ciddiye alan bireye özgü adil bir eğitimdir.”

Özel olarak hazırlanan montessori materyalleri ile çocuklar bireysel ilgi ve eğilimine göre, bağımsız olarak çalışır. Hatta kontrolü çocuğun kendi hatasını bulmasıyla gerçekleşir. Maria Montessori’nin de söylediği gibi; “Eğitim birinin aktardığı sözleri dinlemekten ziyade çocuğun içinde bulunduğu koşulları deneyimlemesiyle ilerleyen, doğal bir süreçtir.” Kısacası çocuğa hareket ve faaliyet özgürlüğü tanımak esastır. Böylece yetişkinden bağımsızlaşmak doğal olarak gerçekleşir.

Özel Altınyıldız Kreş ve Anaokulu olarak, Montessori sınıfımızın çocuklarımız için önemli bir adım olduğu biliyor ve onların eğitimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Haberi Paylaş: