Övün ey Çanakkale, cihan durdukça övün!

Ömründe göstermedin bin düşmana bir gün.

Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün

Başına yüz milletin birden üşüştüğü yersin!

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından olan Cumhuriyetin ilanı Çanakkale cephesinde gerçekleştirdiğimiz eşsiz bir zaferin verdiği imkân ile elde edildiğini hatırladığımızda nasıl bir ilişki olduğu göz önüne çıkmaktadır. Çanakkale’yi zafere götüren ve Cumhuriyeti ilan eden birliktelik, dayanışma ruhu, mücadele bu yüce Türk Milletinin eseridir. Çanakkale zaferini elde ettiğimiz süreçlerdeki Türk Milletinin gösterdiği kahramanlık, cesaret, dayanışma, fedakârlık ve mücadele o gün olduğu gibi bu günde tüm zorlu süreçlerde gün yüzüne çıktığını görmekteyiz. Türk Milleti mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, Vatanımıza ve Bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır.

Altınyıldız Koleji konferans salonunda Çanakkale Zaferinin 108. Yılı kutlama programı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Coğrafya Öğretmeni Cemal Kardaş yaptı. Daha sonra Çanakkale Zaferi ile ilgili sinevizyon gösterimi izletildi. Programın devamında Çanakkale oratoryosunu ve şiirleri tüm idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgi ile izlenmiştir.

Altınyıldız Koleji olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale Zaferinin 108. Yıl dönümünü kutluyor; bu günlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz.

Haberi Paylaş: