Altınyıldız İlköğretim Kurumu 7. ve 8. Sınıf öğrencileri “ATATÜRK 1881-1919 II” Filmini izlediler.

Atatürk 1881 - 1919 (2. Film), Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. Mustafa Kemal, 1915 yılında Gelibolu cephesinde büyük bir sınav vermiştir. Ancak onun önünde başka savaşlar da vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek olan Mustafa Kemal sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Ancak cephelerde verdiği bu büyük başarıların ardından İstanbul'a döndüğünde Mustafa Kemal'i kötü bir sürpriz beklemektedir.

"Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." Ulu Önder Atatürk’ün bu sözlerinden hareketle öğrencilerimize her fırsatta Atatürk’ü anlatmanın ve yaşatmanın gururunu yaşıyoruz.

Ayrıca LGS hazırlık sürecinde yer alan öğrencilerimiz bu film sayesinde konu tekrarı yaparak öğrendiklerini pekiştirme imkanı da bulmuşlardır.

Haberi Paylaş: