ALTINYILDIZDA LGS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

 

               Altınyıldız İlköğretim Kurumu 8.Sınıf öğrencileri 5 Haziran 2022'de yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)  için çalışmalarına devam ederken 8.sınıf zümre öğretmenleri tarafından velilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

     

Kurum müdürümüz Sayın Mehmet ERAVCI’nın açılış konuşması ile başlayan toplantı, kurum müdür yardımcımız Sayın Çetin KURTPINAR’ın LGS başvuru süreçleri ve resmi işlemlerin okulumuz tarafından tamamlandığı hakkında velileri bilgilendirmesiyle devam etti. 8.sınıflar Rehber öğretmenimiz Ömer Faruk KAYA, LGS süreci ve sınavla ilgili öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sene içerisinde rehberlik servisi tarafından sınava yönelik öğrencilere verilen seminerlerden bahsedildi. 8.sınıf uzman branş öğretmenlerimiz de 9 Ağustos’tan bu yana süren çalışmalarla ilgili velileri bilgilendirdi. 9 Ağustos’tan bu yana LGS öğrencilerine yönelik akşam etütleri, hafta sonu kursları, ara tatilde verilen dersler, yapılan denemeler, özel etütler ve sınava 1 ay kala yapılması gerekenler hakkında açıklamalar yapıldı.  Açıklamaların ardından velilerin sorularına cevaplar verilerek toplantı tamamlandı.

 

            Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne Ortaöğretime geçiş sınavlarında 61 Türkiye 1.liği elde etmiş ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.si okul olmuştur. Elde ettiği sınav puan ortalamaları ile akademik olarak, sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim  Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, sosyal yaşam alanlarıyla ‘aklın ve bilimin ışığında’ Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyor ve Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam etmektedir.        

 

            Mezun ettiği 1100 Öğrencisini Fen Lisesine, 680 Öğrencisini Anadolu Lisesine  yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2021-2022 LGS’den sonra da yine öğrencilerini Türkiye’nin en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edecektir.

         

            Nevşehir’in eğitimdeki başarı çıtasını yükselten  aynı zamanda Türkiye’nin Örnek okulu olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerine, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyor ve 5 Haziran 2022'de yapılacak olan LGS sınavlarında tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.

 

 

Haberi Paylaş: