ALTINYILDIZDA DENEYAP ATÖLYESİ

DENEYAP Atölyesinin Nevşehir’de ilki düzenlenen atölye kabul sınavına girerek ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli öğrencilerin ülke genelinde tespit edilmesi, bu öğrencilerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanmasının amaçlandığı “Geleceğin Teknoloji Yıldızları” programına dahil olmak isteyen Altınyıldızlı ortaokul öğrencileri Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 60 soruluk sınavı yüksek bir puanla kazanarak 1 Ekim 2022 de yapılacak olan uygulama sınavına katılmaya hak kazanmışlardır.


Her alanda olduğu gibi DENEYAP sınavında da puan rekorunu elinde tutan Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri, okulumuz Kodlama Robotik ve STEM atölyesinde ders öğretmeni Canan YÜNCÜ’nün gözetiminde uygulamalı sınav için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.STEM ağırlıklı çalışmalarda öğrenciler kendilerine verilen farklı konu ve malzemelerle; görerek, değiştirerek, üreterek ve uygulayarak kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.


Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortaokul ve lise olmak üzere iki farklı düzeyde eğitimler verilmektedir.36 aylık eğitim programına dâhil olmaya hak kazanan öğrenciler; “Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zeka” olmak üzere 11 farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri almaktadırlar.

Tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu ‘Geleceğin Teknoloji Yıldızları’ programı kapsamında geleceğin mühendislerinin, teknoloji girişimcilerinin ve bilim adamlarının yetişmesinde DENEYAP büyük önem taşımaktadır.


Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bizde DENEYAP uygulama sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerimizi ve onların yetişmesinde emeği geçen veli ve öğretmenlerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Haberi Paylaş: