ALTINYILDIZ KOLEJİNDEN CUMHURİYETİN 100.YILINA ÖZEL

AY YILDIZ KOREOGRAFİSİ


Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesinde “100. Yıl Etkinlikleri” tüm coşkusuyla devam ediyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmış olmanın büyük gururunu yaşarken Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde büyük bir görsel şölen gerçekleştirdi. Öğrenciler, 10. Yıl Marşı eşliğinde belirlenen sıraya geçerek Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını çizip ay yıldız oluşturdu. Öğrencilerin koreografisi havadan drone ile görüntülendi. Gösteriye Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi düzeyinde tüm öğrenciler katıldı.

Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Özkan KILINÇ konuyla ilgili yaptığı açıklamada,

“ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir ülkenin kaybettiği kaynakları harekete geçirmenin ve yeniden canlandırmanın olanaklı olduğunu gösteren ilk kişidir. Her şeyden ötesi, o bir kurucudur, modern zamanların en büyük lideridir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun üzerinden tam yüz yıl geçti ve Atatürk’ün başardığı pek çok güzel şey var. Biz de öğrencilerimizle birlikte ona yakışan bir anma yapmak istedik.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın Cumhuriyetle taçlanması için mücadele veren milli mücadele kahramanlarımızın ruhu şad olsun." dedi.

YAŞASIN CUMHURİYET!

EY YÜKSELEN YENİ NESİL! İSTİKBAL SİZSİNİZ, CUMHURİYETİ BİZ KURDUK,

ONU YÜKSELTECEK VE YAŞATACAK SİZSİNİZ.

Haberi Paylaş: