ALTINYILDIZ KOLEJİNDE TÜBİTAK PROJELERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

 

            TÜBİTAK tarafından bu sene 47.si düzenlenecek olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması hakkında okulumuz öğretmenlerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

            İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tübitak Proje Koordinasyon  Ekibinden Evren KARAKUŞ ve Muhammed Ali ERMAN'ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda,öğretmenlerimize proje yazma konusunda dikat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verilmiştir.

            Özel Altınyıldız Kolejinin geçtiğimiz senelerdeki TÜBİTAK projelerini yakından takip ettiğini belirten KARAKUŞ,ziyaret sebebinin asıl amacının teşekkür niteliğinde olduğunu ve Altınyıldız Kolejinin TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarındada proje hazırlama konusunda teknik ve teorik olarak mükemmel bir altyapıya sahip olduğunu belirtti.

            Düzenlenen toplantıda öğrencileri  temel  ve  sosyal bilim alanlarında çalışmalar  yapmaya  teşvik  etmek,  çalışmalarını yönlendirmek  ve  bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmalarının amaçlandığını söyleyen Evren KARAKUŞ, geçtiğimiz senelerdeki TÜBİTAK başarılarından dolayı Altınyıldız Kolejine teşekkür etti.

            Bilindiği üzere 30 Mart - 02 Nisan 2015 tarihleri arasında Kayseri Erciyes Üniversitesinde 46.sı düzenlenen  Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri YarışmasındaAltınyıldız Koleji  4 bölge derecesine layık görülmüştü.

            2011-2012-2013 tarihlerinde de Özel Altınyıldız Lisesi Öğrencilerinin Kimya,Tarih,Fizik branşlarında TÜBİTAK Türkiye 1.likleri,Türkiye Finalistliği ve Bölge birincilikleri bulunmaktadır. TÜBİTAK Projeleri hazırlamak Altınyıldız Kolejinde gelenek haline gelmiştir.

Haberi Paylaş: