“12 Mart İstiklâl  Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü”  dolayısıyla  Altınyıldız Kolejinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

            Altınyıldız Kolejinde düzenlenen programlarda,Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anılıyor.

            İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kabulünün 94. Yıldönümünü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gününü en içten duygularımızla kutluyoruz.

            İstiklâl Marşımız ;  Türk Milletinin ortak vicdanı ve en önemli karekteridir.

            Milletimizin İstiklâl, hürriyet, bağımsızlık ve haksızlığa boyun eğmeme düsturu Mehmet Akif’in dizelerinde hayat bulmuştur.

            Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşımızda ; Türk Milletinin ezelden ebede uzanan tarihi, kültürü, maneviyatı, ruh ve gönül birlikteliğiyle her türlü engeli aşabilecek bir güce sahip olduğu tüm dünyaya haykırmıştır.

            İstiklâl ve bağımsızlığın kazanılmasıyla Mehmet Akif İstiklâl ve bağımsızlığın korunması için de mücadele edilmesine inanmış, bu inancını da “ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE YENİ BİR İSTİKLÂL MARŞI YAZDIRMASIN” sözleriyle dile getirmiştir.

            Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşımızı Türk Milletine armağan ederken, millitimiz de Mehmet Akif’i baş tacı  etmiştir.

            Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile birlikte, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve  İstiklâl Kahramanlarımızı  bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Haberi Paylaş: