ALTINYILDIZ KOLEJİ FEN VE ANADOLU LİSELERİNDE O’NSUZ KASIM

Kahraman ulusumuzun büyük önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa göçüşünün 85. Yıl dönümü onun 1938’de bir on kasım sabahı sona eren maddi hayatı, şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz Türk milletinin bağrından çıkan, milleti ile birlikte başlattığı bağımsızlık mücadelesinde cephede kahramanca mücadele eden bir büyük komutan, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir liderdir.

Altınyıldız Koleji olarak Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılının şanına yakışır bir şekilde kutladığımız ayrıca Mustafa Kemal’in işaret ettiği gibi Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefine var gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz.

Altınyıldız Koleji konferans salonunda düzenlenen anma programı saat 9:05 geçe saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlamıştır. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih öğretmeni Oğuz Balık yapmıştır. Daha sonra "Atatürk'ü Düşünüyorum" adlı şiiri 11 Fen öğrencilerimizden Elif Acer okumuştur. Programımızın devamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu “Atatürk” adlı oratoryo ve Atatürk'ün sevdiği müzikler ilgiyle izlenmiştir Duygulu anların yaşandığı programımızın sonunda Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Liseleri öğrencileri Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudular.

Altınyıldız Koleji olarak bizlere güzel vatanımız olan Türkiye Cumhuriyetini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Haberi Paylaş: