Altınyıldız İlköğretim Kurumu’nda sınav hazırlık süreci hız kesmeden devam ediyor. Dershanesiz eğitim anlayışını benimseyen okulumuz cumartesi kurslarında istasyon sistemini uygulamaya başlamıştır.

Sınav hazırlık grubu diye adlandırdığımız 7. ve 8.sınıfları kapsayan bu sistemde öğrencilerimiz küçük gruplara ayrılarak her kurs gününde 5 istasyon geziyor ve 5 dersten özel saat uygulamasına dahil oluyor. Ayrıca öğrencilerimize istasyonlar haricinde 4 ders saati konu anlatımı gerçekleştiriliyor. Cumartesi kursumuza gelen bir öğrencimiz sadece bir günde 9 saat ders işlemiş oluyor.

Bu sistemle öğrencilerimizin bireysel eksiklikleri dikkate alındığı için her bir öğrencimiz kendi içinde ciddi ilerlemeler kaydetmektedir. LGS’de ilimize Türkiye dereceleri kazandıran okulumuz İstasyon Ders Sistemi ile bu derecelere yenilerini eklemeyi hedeflemektedir.