Altınyıldız İlköğretim Kurumu Rehberlik Servisi Ekim ayında planlanan Psikolojik Sağlamlık, Sınav Kaygısı ve Motivasyon seminerini gerçekleştirmiştir. Altınyıldız Koleji konferans salonunda 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimiz için gerçekleşen seminer tüm öğrencilerin katılımı ve soruları ile tamamlandı.

Kurum Müdürü Ahmet Ünal yaptığı açıklamada:

“Yaş dönemini özelliklerini kapsayan, Ergenlik Dönemi özelliklerini de dikkate alarak, öğrencinin her anlamda gelişimini, bireyin kendini ve çevresini tanıyarak farkındalık oluşmasını ve kendine uygun gerçekçi planlar yapmasını hedefleyen çalışmaları önemsemekteyiz.” dedi.


Seminerlerimiz Genel hedeflere, yerel hedeflere, özel hedeflere ve yıl içerisinde doğan ihtiyaç ve isteklere göre, öğrencilere veya velilere yönelik olarak düzenlenmektedir.



Günümüzün modern eğitim anlayışı öğrencilerin yalnızca zihinsel gelişimine yönelik olmayıp, onların bedensel, sosyal, ruhsal gelişimini de hedefler. Altınyıldız İlköğretim Kurumu felsefesi doğrultusunda, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi olarak öğrencilerin bu dönemlerde yetenek ve becerilerini geliştirerek büyümelerini, duygusal ve sosyal olgunluk kazanmalarını sağlamak çalışmaların temelini oluşturur. Öğrencilerimize uygulanan envanterler bireysel görüşmelerde değerlendirilmektedir.


Seminerlerde emeği geçen Ortaokul Rehber Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

ALTINYILDIZ İLKÖĞRETİM KURUMU.

Haberi Paylaş: