Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi her gün yeni bir başarıya imza atıyor. Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi 9.ve 10. Sınıf öğrencilerinden 27 si katıldıkları Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasında ilk %5’e girerek final sınavlarına katılmaya hak kazanmıştır.

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, 1991’den bu yana, Fransa merkezli "Association Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak, 90’a yakın ülkede 7 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla uygulanıyor.

Öğrencilerin Matematik derslerinde edindikleri becerilerin uluslararası düzeyde sergilemelerini sağlamak,

• Ulusal ve Uluslararası düzeyde matematik bilgi ve sevgisinin yaygınlaştırılması,

• Uluslararası düzeyde ortak bir Matematik kültürünün oluşturulup yaygınlaştırılması,

• Türk öğrencilerinin ezbere dayalı matematik bilgilerinden ziyade yaratıcı matematik düşünce sistemlerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla; Türkiye’deki Resmi-Özel Okullar arasında düzenlenen yarışma büyük ilgi görüyor.

Kanguru Matematik 2022 Final Sınavı, 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacaktır.

Şampiyon öğrencilerimizi ve Matematik öğretmenlerimizi kutlar, öğrencimize katılacağı final sınavında başarılar dileriz.