46.Tübitak Lise öğrencileri arası Araştırma Projeleri yarışmasında Altınyıldız Koleji Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı projeler 8 branşta İç Anadolu Bölge Yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Coğrafya,Fizik,Kimya,Matematik, Sosyoloji,Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih olmak üzere toplam 8 proje 30 Mart-2 Nisan 2015 tarihleri arasında Bölge Yarışmasında sergilenecek.

Özel Altınyıldız Liseleri Müdürü Özkan KILINÇ yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 46.Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl Özel Altınyıldız Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz toplam  22 proje ile katılmışlardır.Yarışmaya bu yıl 22.254 öğrenci toplamda 10.418 proje ile başvuru yapmıştır.10 dalda yapılan yarışmalarda okulumuz öğrencileri Coğrafya-Fizik-Kimya,Matematik,Sosyoloji,TürkDili ve Edebiyatı ile Tarih dallarında 8 Proje ile okulumuzu ve İlimizi İç Anadolu Bölge Segisinde temsil etme hakkı kazandı.

30 Mart -2 Nisan 2015 tarihleri arasında Kayseri İli Erciyes Üniversitesinde sergilenecek projeler arasından seçilecek bölge birincileri 2015 Mayıs ayı içinde Ankara’da Türkiye Finallerine gitmeye hak  kazanacaklardır.

2011-2012-2013 tarihlerinde de Özel Altınyıldız Lisesi Öğrencilerinin Kimya,Tarih,Fizik branşlarında TÜBİTAK Türkiye 1.likleri,Türkiye Finalistliği ve Bölge birincilikleri bulunmaktadır. TÜBİTAK Projeleri hazırlamak Altınyıldız Kolejinde gelenek haline gelmiştir.

ÖĞRENCİ

DANIŞMAN

ALANI

PROJE ADI

ZÜBEYDE ŞANLIBA

ASLIHAN TELTİK

HAKAN BOZKURT

MATEMATİK

NONKONVEKS FONKSİYONLAR İÇİN HERMİTE-HADAMARD EŞİTSİZLİĞİ

ALKIMNAZ GENÇ-EKİN DİKİCİ

CANAN IRMAK

KİMYA

ROLL-ONLARDA KANSERE SEBEB OLDUĞU DÜŞÜNÜLEN ALİMİNYUM KLORÜRE ALTERNATİF PONZANIN KULLANIMI

BELGİN ASLAN-ALEYNA AKDENİZ

ORHAN GÜNDÜZ

TEORİK FİZİK

MANYETİK ALANIN YÜZEY GERİLİMİNE ETKİSİ

ELİF İLLEEZ-NESLİHAN KURTÇU

GÜLŞAH ALTAN

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

DOĞU ,TÜRK VE İSLAM KÜLTÜRÜNÜN BATI VE RUS EDEBİYATINA OLUMLU YANSIMALARI

ÜLFET MERVE SEÇİLMİŞ-AYBÜKE AKKAY

İBRAHİM DEMİR

TARİH

JERVENİ’DEN MUSTAFAPAŞA’YA “BİTMEYEN MUHACİRLİK”

NURETTİN DUYMUŞ-DOĞUKAN YURTTAŞ

İBRAHİM DEMİR

TARİH

OSMANLI BİLGİSAYARI “RUHU TAHTASI”

HAMZA MERT DEMİRATAR-ARMAN GÖRÜRGÖZ

SİBEL GÜLGÖR

COĞRAFYA

TÜRKİYE’DEKİ İKLİM-BİTKİÖRTÜSÜ-TOPRAK YAPISININ ÖĞRETİLMESİNDE EZBER BOZAN EĞİTİM METERYALİ

FÜMA ULUER-     MİNE EKİCİ

ONUR İNCE

SOSYOLOJİ

ÖZGÜVEN ALGISI

İlimizden sadece Özel Altınyıldız Fen Lisesinden 8 projenin Bölge Finallerine davet edilmesi okulumuz ve İlimiz adına büyük  bir gurur kaynağı olmuştur.Projelerimizde emeği geçen öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi kutluyor,Kayseri Bölge yarışmasında öğrencilerimize başarılar diliyorum.