26-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında Balıkesir-Burhaniye’de gerçekleştirilen 4.Astronomi Öğretmen Seminerleri Kazdağları  Bilim ve Doğa Eğitimi Kampı’nda okulumuz fen bilimleri öğretmenlerinden Vesile Değerlier  “Astronomi Timeline” ve “Ekolojik Ayak İzi” konularında 2 sözlü sunum ve poster sunumu gerçekleştirdi.Türkiye’nin dört bir tarafından gelen katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaşan projelerimizin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması konusunda  Çanakkale Üniversitesi Astronomi öğretim üyesi Prof.Dr.Osman Demircan üniversite olarak desteklemek istediklerini belirtti.

Evrene Genel Bakış,İlk ve Orta Öğretimde Astronomi Temelli Fen Eğitimi,Güneş Sistemi ve Öte Gezegenler,Yıldız Bilgisi,Galaksiler ve Evren konularında eğitimler verildiği,Gök Atlası ve Teleskop kullanımının öğretildiği,gökyüzü gözlemlerinin yapıldığı etkinlikte gündüzleri ise Assos (Behramkale),Kazdağı Milli Parkı ve Ayvalık Adaları Milli parklarının arkeolojik,tarihi ve kültürel kaynak değerleri ni yerinde gözlem etkinlikleri yapıldı.

Okulumuzun eğitim ve proje çalışmalarını daha çok kişiye ulaştırma ve çocuklarımız için  bilimin ışığı ile aydınlanmış gelecek inşa etme yolunda emek sarfeden bütün öğretmenlerimizi kutluyor,başarılarının devamını diliyoruz.