ALTINYILDIZ EĞİTİM KURUMLARI CUMHURİYETİN 102. YILINI COŞKUYLA KUTLADI
28 Ekim 2025
ALTINYILDIZ EĞİTİM KURUMLARI CUMHURİYETİN 102. YILINI COŞKUYLA KUTLADI
Altınyıldız Eğitim Kurumları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı anaokulu, ilköğretim ve lise öğrencileriyle coşkulu bir şekilde kutladı. Resmi törenle başlayan etkinlikler, bayram havasında geçti ve tüm öğrenciler unutulmaz anlar yaşadı.
Etkinlikler kapsamında öğrenciler, drama gösterileriyle Cumhuriyet’in önemini sahnelediler. Oratoryo, koro performansları ve vals gösterisi salonları coşkulu bir atmosferle doldururken, halk oyunları gösterileriyle bayram coşkusu hep birlikte paylaşıldı. Öğrenciler programın ardından resim sergilerini de gezme fırsatı buldular. Her yaş grubundan öğrencinin katıldığı kutlamalar, Cumhuriyet’in değerlerini renkli ve eğlenceli sunumlarla pekiştirdi.
Altınyıldız Eğitim Kurumları’ndan yapılan açıklamada, öğrencilerimize hem tarih bilinci kazandırmayı hem de sosyal ve kültürel etkinliklerle bayram coşkusunu yaşatmayı amaçladık. Etkinliklerle Atatürk’ün izinde, Cumhuriyetimizin değerlerini bir kez daha vurguladık. Programların hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenler ile yöneticilere, katılım sağlayan velilere ve misafirlere teşekkür ettiklerini ifade eden kurum yöneticileri, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” yetiştirmeye devam edeceklerini vurguladı.
Ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ilköğretim okulunda düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler okul yöneticileri tarafından ödüllendirildi.
Şiir alanında dereceye giren öğrenciler:
5. Sınıflarda
İpek Gür Birinci
Yiğit Ekrem Sataşmaz İkinci
Ecem Ataseven Üçüncü
6. Sınıflarda
Mustafa Demirci Birinci
Erdem Kurt İkinci
Gökçe Deviren Üçüncü
Resim alanında başarı gösteren öğrenciler ise:
4. Sınıflarda
Zeynep Paçacı Birinci
Asya Kaynak İkinci
Havanur Karlı Üçüncü
3. Sınıflarda
Buğçe Parmaksız Birinci
Gökmen Kanmaz İkinci
Muhammed Çağan Başar Üçüncü
2. Sınıflarda
Zübeyde Su Karaca Birinci
Doruk Aslan İkinci
Emine Gökçe Kızıltepe Üçüncü
Mansiyon ödülü ise Duru Korkmaz’a verildi.