Nevşehir'in, Kapadokya'nın ve Türkiye'nin tanıtımına düzenledikleri etkinliklerle büyük katkı sağlayan Altınyıldız Eğitim Kurumları Fen ve Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Almanya'dan döndü.

22 yıldır Almanya'nın Pforzheim kenti okulları ile kardeş okul ilişkilerini sürdüren Altınyıldızlılar 2019 yılı eğitim ve kültür gezisini tamamladı.

Almanya ve Fransa'yı ziyaret eden Altınyıldızlılar geziden büyük memnuniyet duydular.

Hilda Gymnasium Okulu misafiri olarak Almanya'ya giden Altınyıldızlılar

Pforzheim Belediye Başkanı Peter Boch ve yardımcısı Monika Finna tarafından belediye binasında öğrencilerimizi karşıladı. Öğrenci ve öğretmenlere ikramlarda bulunan Belediye Başkanı kardeş şehir olan Nevşehir ve Pforzheim arasında öğrenci değişiminin devam etmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Almanya’dan Perşembe günü sabah 09.00’da Fransa’nın  Strazburg şehrine yola çıkıldı. Saat 10.15’de Avrupa Parlamentosu bir rehber eşliğinde gezildi. Daha sonrasında Strazburg şehir merkezine geçildi. Şehir merkezinde zaman geçirdikten sonra tekrar Pforzheim’a dönüldü.

Cuma günü Altın işleme şehri olan Pforzheim’da bulunan Dünyanın tek takı müzesini öğrencilemriz rehber eşliğinde gezdiler. Takıların ve köstekli saatlerin tarihi gelişimleri hakkında bilgi edindiler. Hilda Gymnasium derslere katılan öğrenciler çeşitli etkinlikler yaptılar.

Cumartesi ve Pazar öğrenciler misafir oldukları ailelerle birlikte çeşitli etkinlikler yaptılar. Pazar günü akşam öğrencilerimiz saat:18.00 de Hilda Gymnasium’da bir araya geldiler. Saat:18.30’da Stuttgart Havaalanına gitmek için aileler ile yola çıkıldı. Havaalanında aileler ile vedalaşıldıktan sonra Nevşehir’e yola çıkıldı.

Almanya ziyareti ile ilgili çeşitli Alman gazetelerinde haberler yayınlanmıştır.

Nevşehir'in dünyaya açılan penceresi olan Altınyıldız Eğitim Kurumları eğitim ve kültür etkinlikleri devam edecektir.