ALTINYILDIZDA STEM KODLAMA VE ROBOTİK

Kodlama STEM ve Robotik dersi yazılım alanını temelden ele alan,temel ve farklı zorluk dereceleriyle kodlama bilgisini içinde barındıran bir derstir.Aklı ve mantığı kullanarak doğru adımlarla işlem yürütmeyi sağlayan ve bu işlem sırasını yeni ve farklı uygulamalar geliştirerek bir üst seviyeye taşıyan, matematiksel zeka düzeyini de geliştirmeyi sağlayan ve zekayı ileri seviyeye yükseltebilecek bir derstir.

Bilişim Teknolojileri Dersinin yanı sıra çocuklarımıza bilim ve teknolojiyi ilkokul sıralarında,doğru eğitimle;bilgiyi,mantığı,farklı zorluklarda stratejik düşünme yeteneğiyle beraber geliştirmesini sağlayan algoritmik-mantıksal düşünme yeteneğini ortaya çıkarması adına “Kodlama STEM ve Robotik” dersini  çocuklarımıza ders olarak gösteriyor,farklı eğitim kitleriyle ve farklı  yaş gruplarına özel eğitim modelleri belirleyip derslerimizi bu doğrultuda devam ettiriyoruz.

Temel kodlama düzeyinden  başlayıp seviye ve zorluklarına göre kodlama eğitimleri alan çocuklarımız aynı zamanda bilişim teknolojileri dersinde de farklı yönlerde bilgi birikimi kazanıp her iki alanda da kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

Öğrencilerimizin karşılaşabilecekleri farklı soru ve sorunlarda  aritmetik problemler çözme yetisini geliştirmekle beraber bunu ilkokul sıralarında öğrencilerimize aşılamak onları bilinçli,farklı düşünebilen bireyler haline getirmek asıl hedefimiz.