ALTINYILDIZDA YOGA DERSLERİ

Altınyıldız İlköğretim Kurumu ilkokul derslerine bir yenisini daha ekleyerek 1.sınıflarda Yoga derslerine başladı. .Ders öğretmenimiz NEŞEN NEUWIRTH öğrencilerimizin derslere severek ve isteyerek geldiklerini ve öğrencilerin çok mutlu olduğunu belirtti.Öğrencilerimizin sınıfta sergilediği performanslarıyla dersin adeta bir rahatlama merkezi haline geldiğini belirten öğretmenimiz NEŞEN NEUWIRTH başlıklar halinde ders içeriğinden şöyle bahsetti:

Çocuk Yogasının faydaları nelerdir?

Çocuk Yogası öncelikle vücut yapısının esnekliğinin korunmasına neden olur. Çocukların hayal güçlerini kullanmaları sağlar ve okuldaki öğrenme becerilerini geliştirir. Enerjilerini doğru yöne yönlendirmelerini sağlar. Bununla birlikte, kasların kuvvetlenmesine, konsantrasyonun ve yaratıcılığın artmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir.
            Çocuk Yogasında eğlenceli yoga duruşlarının yanı sıra nefes çalışmaları, oyunlar, hikayeler de yer almaktadır. Oyun ve hikayelerin yer alması da çocuğun kendine olan güveninin artmasını, olumlu düşünmeyi ve duyguların daha kolay ifade edilebilmesini sağlar.

Çocuk Yogası ile çocuklar eğlenirken, esneklik, güç, gevşeme ve konsantrasyon sağlanır. Tüm bu çalışmalarla amaçlanan, yetişkin yogasında da olduğu gibi, beden, zihin ve ruh uyumunu dengelemek ve çocuğun bu denge ile yaşamı devam ettirmesine yardımcı olmaktır. Ayrıca çocuklar yarışma stresi olmadan, kendileri ve çevreleri için farkındalık geliştirmeyi, kendilerini keşfetmeyi öğreniyorlar, yoga yarışmacı değil, tamamlayıcıdır.

Özellikle Millî Eğitim Bakanlığının son zamanlarda ders dışı etkinlik ve faaliyetlerle çocukların rahatlaması, kendine olan güveni arttırıcı faaliyetlerde bulunulması, yaratıcı olması gibi süreçlere önem verilmesi gerektiği düşünüldüğünde çocuk Yoga derslerinin bu ihtiyaca cevap vereceği düşünülmektedir.

Kaç yaşında çocuk yogasına başlanabilir?

Yapılan araştırmalarda yogaya mümkün olduğu kadar erken yaşlarda başlanılması gerektiği ifade edilmektedir. 6-7 yaş, bedensel ve zihinsel olarak çok uygun olduğu belirtilmektedir.

Ne kadar sürmeli bir yoga seansı?

Çocukların gelişim özellikleri dikkate alındığında yoga seansı en fazla 30-40 dakika arasında bir zaman dilimi uygun olmaktadır.

Sizce çocuklar neden yoga yapmalılar?

Kendilerini tanımak, sınırlarını anlamak, bedensel ve zihinsel yeteneklerini keşfetmek, ergenlik döneminde hormonları dengelemek, sakinleşmek, okuldaki, sosyal yaşamdaki başarıyı pekiştirmek, yaşamın, nefesin keyfini, güzelliğini anlamak, duyumsamak için...

Yoga seansını nasıl bitiriyorsunuz?

Her yoga seansını lotus çiçeğimizi ellerimizle açarak güzel dileklerde bulunuyoruz. Bu hafta mesela annesi hastanede yatan bir çocuğun annesine hepimiz lotus çiçeğimizi bir an önce iyileşmesi idi

ALTINYILDIZ İLKÖĞRETİM KURUMU

EĞİTİMDE KALİTE ALTINYILDIZDIR