ALTINYILDIZ LİSELERİNDE ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARI BAŞLADI.

Altınyıldız Koleji’nin 12.sınıflara yönelik hazırladığı yaz dönemi Üniversite hazırlık kursları başladı.

2018 Üniversite Sınavlarında Nevşehir birinciliklerini kazanan Altınyıldız Liseliler 2019 Üniversite hazırlık kurslarına başladılar. 2018 Üniversite tercihlerinin yapıldığı bu günlerde 12.sınıf öğrencilerimiz bu yıl olduğu gibi 2019 Üniversite Sınavlarında da Türkiye ve Nevşehir derecelerini elde etmek için tempolu bir şekilde hazırlıklarına başladılar. Uyguladığımız bu kurslarda 12.sınıf öğrencilerimizle okulumuza ait yayınlar ve soru bankalarının desteği ile 2019 Üniversite sınavlarına hazırlık çalışmaları yapılıyor.

2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca da Altınyıldız Kolejli öğrencilerimizi hafta içi ve hafta sonu kursları ile desteklemeye devam edeceğiz. 12.sınıflar sınav takvimine göre uygulayacağımız TYT ve AYT denemeleri, tarama sınavları, İl geneli ve Türkiye geneli sınavlar ile öğrencilerimiz, hem eksiklerini hem de genel sıralamadaki yerlerini görebilecekler.

Her yıl olduğu gibi, Sınav sonuçlarını Rehberlik Büromuz ve Ölçme Değerlendirme Servisimiz ile değerlendirerek, ihtiyacı olan öğrencilerimize bireysel ya da grupla etüt çalışmaları planlayarak, soru çözme saatleri ile eksiklerinin giderilmesi ve pekiştirme çalışmaları yapacağız.

Öğrencilerimizin, 12. sınıfa dek kazandıkları akademik ve sosyal becerileri ve başarıları taçlandırarak üniversite sınavında ailelerini ve okulumuzu gururlandıracaklarına inanıyor, onları 2019 yılında hedefledikleri mesleklere ulaştırmak üzere bu önemli süreçte birlikte ilerliyoruz.

Altınyıldız Koleji 2019 Üniversite Hazırlık Kursları başladı.6 Ağustos 2018 tarihinden itibaren, tüm 12.sınıf öğrencilerine yönelik yaz kursları hafta içi, toplam 5 hafta boyunca devam edecek.13 Ağustos 2018 tarihinden itibaren 11.sınıflar Hazırlık Kursları başlayacak.

Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Geometri, Türkçe, Tarih ve Coğrafya  branşlarında öğrencilerin  alanlarına göre düzenlenen okul kurslarına, öğrencilerimiz  büyük ilgi göstermektedir.

2018 Üniversite Sınav sonuçlarında rekor başarı kazanan Altınyıldız Kolejliler büyük bir moral ve motivasyonla 2019 Üniversite Sınavlarına hazırlanmaya başladılar.

2018 Üniversite Sınavlarında;

Altınyıldız Koleji öğrencisi Ülkü İkbal İLHAN Y-EA puan türünde Türkiye 87.si, TYT’ de Türkiye 103.sü, Fatma BAYRAKÇI Türkiye 556.sı, Göktuğ EKİNCİ Türkiye 1372.si, Burcu Sena AYDIN Türkiye 1653.sü,Mert USLU Türkiye 1801.si, Hazal GÜVENKAYA Türkiye 2035.si, Sümeyye ALCAR Türkiye 2307.si, Belinay ÜNLÜ Türkiye 2357.si, Melike Büşra BAŞTUĞ Türkiye 2433.sü,Sude Sena ALTINKAYA Türkiye 3143.sü, Ahmet FATİH AKCAN Türkiye 3417.si, Ömer Faruk GENÇ Türkiye 3585.si, İbrahim Enes USLU Türkiye 3593.sü, Banu Nur ISINMIŞ Türkiye 3703.sü, Furkan TAŞPINAR  Türkiye 4300.sü, Mert KOZAN Türkiye 4362.si, Ayşe KAFALI Türkiye 4816.sı, Gökhan KOCAMAN Türkiye 5113.sü, Ahmet CİHAN Türkiye 5268.si olarak Nevşehir 1.liklerini ve Türkiye derecelerini kazanmışlardır.

Altınyıldız Koleji öğrencileri 2018 yerleştirme puanlarına göre tercih etmeleri halinde 35 öğrenci Devlet Tıp Fakülteleri olmak üzere Mühendislik, Mimarlık, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hukuk Fakültelerini kazanabilecek puanları almıştır.

Yıllardır Nevşehir’de il birincilikleri kazanarak Türkiye’nin en seçkin Üniversitelerine öğrencilerini gönderme başarısı gösteren, bölgemizin en iyi ve en tecrübeli öğretmen kadrosu olan,Altınyıldız Koleji Öğretmen Kadrosu 2018 üniversite sonuçlarıyla büyük bir gurur yaşamaktadır.Bir an bile durmayacağız diyen Altınyıldızlılar,kendilerine emanet edilen gençleri en iyi düzeye ulaştırma gayreti içerisinde olacaklarını söylediler.

Altınyıldızlılar her yıl kazandıkları başarıları 2018 Üniversite Sınavlarında daha da yukarılara taşımanın mutluluğunu yaşarken,2019 Üniversite Sınavlarında daha büyük başarılara ulaşma hedefindeler.

Her yıl olduğu gibi Altınyıldız Kolejliler geceli gündüzlü öğretmenleriyle, öğrencileriyle ve velileriyle karınca misali çalışarak başarıya bir adım önde doğru koşmaya devam etmektedir.