ALTINYILDIZDAN 121 TÜBİTAK PROJE BAŞVURUSU

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına tamamı özgün 121 proje ile müracaatlarını gerçekleştirdiler.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bu projelerde temel amacımız,bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak,özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmektir.Ayrıca öğrencilerimizin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerin bilimsel yöntem süreçlerini kullanabilecekleri projeler hazırlayarak çevrelerinde karşılaştıkları problemlere çözüm yöntemleri geliştirmelerini sağlamak amacıyla hazırladıkları bu projeleri genele yaymak en önemli hedeflerimiz arasındadır.

Altınyıldız Eğitim Kurumlarının 20.yılı münasebetiyle hazırladığı '20.Yıl Matematik,Fen Bilimleri,Stem ve Kodlama 'proje yarışmasına da katılan öğrencilerimiz bilimle neler yapabileceklerine ve bilime olan yatkınlıklarını bir kez daha göstermişlerdir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Sayın Mehmet ERAVCI, ''Aklın ve bilimin ışığında 20 yıldır öğrencilerimizi yetiştirdik ve kurum olarak bundan sonra da yetiştirmeye devam edeceğiz. Proje başvurusu yapmanın öğrenciler arasında heyecan yarattığını, tüm öğrencilerin bu projelere büyük bir özveri ile hazırladığını belirtti.Öğrencilerimizin ,ülkemiz, aileleri ve öğretmenleri için övünç kaynağı olduğunu söyledi.  Büyüyen, yürüyen, üreten Türkiye’nin yarınlarının gerçek sahipleri olarak, araştıran, geliştiren proje ortaya koyan  öğrencilerimize umudumuz ve güvenimiz tamdır ''ifadelerine yer verdi.

Aklın ve Bilimin Işığında Türkiye'nin Geleceğini yetiştirmeye devam ediyoruz.TÜBİTAK Araştırma Projelerinde Türkiye derecelerine ve bölge derecelerine sahip olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak başvurusu yapılan bu 121 projede  emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.