ALTINYILDIZDA 81 İLİZ HEPİMİZ BİRİZ SERGİSİ AÇILDI

Altınyıldız İlköğretim Kurumunda Türkiye genelinde 81 ilden, 81 öğretmenin bir araya gelerek yerli üretim ve kültürel değerlere destek vermek amacıyla geliştirdiği "81 İliz, Hepimiz Biriz" Projesi kapsamında, Altınyıldız İlköğretim Kurumunda  sergi açıldı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Halk oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan '81 iliz hepimiz biriz' sergisi açılış kurdelesini Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, Altınyıldız İlkögretim Kurumu Müdürü Mehmet ERAVCI, FİB Haber Merkezi Genel Koordinatörü Fikret ÇAPACI kesti.  Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yüksel YİĞİT'in de katıldığı sergide protokol ve öğrenciler, 81 ilin tarihi, kültürel, endüstriyel ve mutfak kültürlerinin yer aldığı poster sergisini gezdi. ​Yerli malının önemine dikkat çekmek amacıyla yürütülen 81 İliz Hepimiz Biriz Projesi kapsamında, Altınyıldız İlkögretim Kurumunda  düzenlenen sergiyle tüm illerin tanıtımı yapıldı. 81 ilin kültürel özelliklerinin yer aldığı afişlerin sergilendiği etkinlikle öğrencilerin, illere göre öne çıkan ürünleri tanıması ve öğrenmesi amaçlandı. Sergi ile ülkede üretilen ürünler hakkında bilgi  aktarılırken öğrencilere, milli birlik ve beraberlik duygusu ve yerli malı ürünlerin tüketiminin önemi aktarılması hedeflenmektedir Sergi, 81 ilde projeye ortak olan okullarda eş zamanlı olarak açıldı. Sergiye katılanlara Nevşehir yöresel ürünleri ikram edildi.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak sergisinin hazırlanmasında emeği geçen ve sergimize katılan   herkese teşekkür ediyoruz