Altınyıldız Koleji Öğrencilerine Değişen Sınav Sistemi Hakkında Sunum Yapıldı

Altınyıldız Koleji Rehberlik Servisi tarafından 2018 yılında uygulanacak olan yeni üniversite sınav sistemi hakkında 12. Sınıf öğrencilerimize bilgilendirme amaçlı sunum yapılmıştır.Tüm bilgiler YÖK Başkanı Yekta SARAÇ'ın açıklamalarından alınmıştır.

YÖK Başkanı Yekta SARAÇ'ın açıklamalarına göre:

* 2018-2019'da sınavın yeni adı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı oldu.

*  Sınav bir hafta sonunda, iki oturumda yapılacak.

* İlk oturumda adayları temel yeterlilik testini esas alacaktır.Bu testte Türkçeyi doğru kullanma,okuma,anlama,kavrama ve dil hakimiyetiyle temel metematiksel ilişkilerden yararlanılmasının ölçülmesi amaçlanmaktadır. Sınavda 80 soru sorulacak.

* 40 adet Türkçe ve 40 adet Matematik sorusundan oluşan Temel Yeterlilik Testi Cumartesi günü sabah oturumunda gerçekleştirilecektir.

* Türkçe ve Temel Matematik sorularından oluşan Temel Yeterlilik Testi( TYT),

geçtiğimiz senelerde olduğu gibi, bu sınavda da Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak müfredatına dayalı olacaktır.

*Bütün adayların bu birinci oturuma girmeleri zorunludur.

*Birinci oturumdan sonra öğle arası verilecektir.

* Öğleden sonra ikinci oturumda 4 test yer alacak,sorular müfredata dayalı olacaktır. 40 Türkçe 40 Matematik 40 Fen Bilgisi 40 Sosyal bilgiler olmak üzere 160 soru olacaktır.Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Dil Sınavı hariç haziran ayının bir hafta sonu cumartesi günü yapılacak,iki oturumlu bir sınavla gerçekleştirilecektir.

* Yabancı Dil sınavı ise aynı hafta sonu pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecektir.

* Eşit ağırlık Puanı: Türki Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1 %50, Matematik %50

* Sözel Puanı: Türki Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1 %50, Sosyal Bilgiler %50

* Sayısal Puan: Matematik %50, Fen Bilgisi %50

* Önlisans için baraj 150, Lisans için ise 180 olacak.

* 200 ve üzeri olan puanlar, adaylar istedikleri taktirde bir sonraki yıl da geçerli olacak.

* Puan türleri ise 18'den 5'e indirildi.Yeni sistem bu yıl uygulanacak.

* Temel Yeterlilik Testi'ne giren ve Temek Yeterlilik Testi puanı en az 150 olan adaylar, özel yetenekle öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir." bilgisini verdi.

Sunum sonrası öğrencilerimizin soruları cevaplanmış ve yeni sınav sistemi ile ilgili soru işaretleri giderilmiştir.Gerçekleştirilen sunumun faydalı olduğu düşüncesiyle bütün öğrencilerimize başarılı bir yıl diliyoruz.

Altınyıldız Koleji olarak öğrencilerimizin her zaman yanında olmaya devam etmekteyiz.