Özel Altınyıldız Kurumları; 1998 yılında Nevşehir’de eğitime gönül vermiş , 11 girişimci tarafından kurulmuştur.

1998-1999 Eğitim – Öğretim yılından itibaren 42.000 m2’lik kendi arazisi üzerine 9.600 m2 kapalı alana sahip 1.okul kampüsünde lise kurumları, 10.000 m2’lik okul bahçesine sahip 8.000 mkapalı alanı olan 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında hizmete giren 2. Okul kampüsünde Kreş,Anasınıfı, İlkokul, ve Ortaokul öğrencilerine eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir.

Altınyıldız Koleji Eğitim Turizm ve Ticaret Anonim Şirketimiz bünyesinde;

* Nevşehir Özel Altınyıldız Fen Lisesi

* Nevşehir Özel Altınyıldız  Anadolu Lisesi

* Nevşehir Özel Altınyıldız İlkokulu

* Nevşehir Özel Altınyıldız Ortaokul

* Nevşehir Özel Altınyıldız Kreş,

* Nevşehir Özel Altınyıldız Anasınıfı

kurumları bulunmaktadır.

-Nevşehir Özel Altınyıldız Eğitim Kurumlarında; 140 Kadrolu Öğretmen ve 75 Personel olmak üzere yaklaşık 215kişi çalışmakta, 1800  öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

Altınyıldız Eğitim Kurumlarımız;

* M.E.B Yılın Kaliteli Ekibi ve Okul yarışmalarında 2 Kalite Beratı,

* Avrupa Dil Ödülü,

* TÜBİTAK Liseler arası proje yarışması Türkiye birinciliği;

* TÜBİTAK Araştırma Projesi Kimya Dalı Türkiye 1. si.

* TÜBİTAK Araştırma Projesi Biyoloji Dalı Türkiye 4.sü

* TÜBİTAK Araştırma Projesi Tarih dalı Türkiye Finalisti

* UNESCO Dünya Kültür Mirası Yarışması Dünya birinciliği ödülleri bulunmaktadır.

* A.B.D ,Almanya,Azerbaycan,Kosova,İspanya,İtalya,Hollanda,Romanya ve Danimarka’daki okullarla kardeş okul ilişkileri düzenli olarak yapılmaktadır.

* Atletizm Dünya 3. lüğü, Balkan ve Türkiye 1 liği

* Teakwando Avrupa 1. liği. Dünya 3.lüğü

* Boks Dünya 2.liği, Avrupa 1. liği

* 21 Yılda; 169 Tıp, 43 Diş Hekimliği, 13 Eczacılık, 90 Fizik Tedavi ve Diyetisyenlik, 606 Mühendislik, 188 Eğitim Fakültesi, 79Hukuk, 406 Kamu ve Uluslararası İlişkiler, 406 İşletme, İktisat ve diğer, 142 öğrenci olmak üzere 1752 öğrencimiz Üniversiteli olmuştur.

Nevşehir Özel Altınyıldız Kurumları Kuruluşunda Türkiye’nin Örnek Okulu hedefiyle yola çıkmış, bu hedefe ulaşmak için çalışmalarını sürdürmektedir.