Avustralya’dan Türkiye’ye gelen bir grup eğitimci okulumuzu ziyaret etti. Okul Müdürü Sayın Mehmet Eravcı ve İngilizce öğretmenleri tarafından karşılanan Avustralyalı eğitimci gruba okulumuz hakkında bilgi verildikten sonra okulumuz gezdirildi. Sonrasında öğrencilerimizle de buluşan eğitimciler Altınyıldız İlköğretim Okuluna ve öğrencilerine duydukları hayranlığı gizleyemediler. Okulun fiziki ortamının ve öğrencilerimizin özgüveninin çok üst seviyede olduğunu belirten eğitimciler böyle bir okulun varlığından ötürü Nevşehir’in çok şanslı olduğunu, Avustralya’da da böyle her konuda üst düzey imkânlara sahip okulların olması gerektiğini belirttiler.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Sayın Mehmet Eravcı “Yurtdışındaki birçok okulla kardeş okul ilişkimiz var. Avustralya’dan da bir okul ile kardeş okul ilişkisi kurmak isteriz.Biz okul olarak dil, din ve ırk ayrımı yapmayan Mevlana’nın söylediği gibi ne olursan ol yine gel diyerek tüm insanlığı kucaklayan gençler yetiştirmenin gayretindeyiz. Okulumuza yapılan ve okul olarak bizlerin yurtdışındaki kardeş okullarımıza yaptığımız ziyaretler bu amaca yönelik hizmet etmektedir. Aynı zamanda kurmuş olduğumuz kardeş okul ilişkileri ve bu okullara yaptığımız ziyaretler hem okulumuzu geliştirme noktasında bizlere hem de uluslararası arkadaşlık kurmaları konusunda öğrencilerimize yardımcı olmaktadır.Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak her sene dünyanın çeşitli ülkelerinden misafirlerimizi ağırlamaktan ve bu misafirlere örnek okul olarak taktim edilmekten büyük mutluluk duymaktayız.” dedi.

Avustralyalı öğretmenler okulumuzdan ve öğretmenlerimizin misafirperverliğinden son derece memnun olduklarını ifade ettikten sonra bizleri de Avustralya’ya davet ederek okulumuzdan ayrıldılar.