UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Kore Cumhuriyeti UNESCO Uluslar arası Anlayış için Eğitim Kategori 2 Merkezi işbirliğinde 26 Kasım-2 Aralık 2014 tarihleri arasında Nevşehir Özel Altınyıldız Kolejinde Fotoğraf Sınıfı Çalıştayı düzenlendi.

Türk ve Koreli öğrenciler, Özel Altınyıldız Kolejinde Türk ve Koreli Fotoğraf sanatçılarından fotoğraf eğitimi aldılar.

Fotoğraf eğitimi devamında alan gezilerinde çektikleri fotoğrafların sergilenmesiyle son bulan “Fotoğraf Sınıfı Çalıştayı Sergisi” ;Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN,İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK,Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN,Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet KIRATLI,Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer TAŞÇI, ,Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN, Altınyıldız Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp ÖZALATIN,Başkan Yardımcısı Fevzi KARACA, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram EKİCİ, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Namık KAVRAAL,Özel Altınyıldız Koleji Okul Müdürleri,Müdür Yardımcıları,Öğretmenlerimiz ve öğrenciler ile UNESCO’dan UNESCO Kore Eğitim Merkezi Direktörü  Dr.Utak CHANG, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Temsilcisi Dr.Hilmi BENGİ, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Eğitim Sektör Uzmanı Esra HATİPOĞLU katıldı.

Serginin açılışında UNESCO Kore Eğitim Merkezi Direktörü  Dr.Utak CHANG, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Temsilcisi Dr.Hilmi BENGİ, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Eğitim Sektör Uzmanı Esra HATİPOĞLU, Koreli ve Türk Fotoğraf sanatçıları,Koreli öğrenci MIN Hongil ve Özel Altınyıldız Koleji öğrencisi Onurhan ATAK birer konuşma yaptılar.

Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN , UNESCO temsilcileri ve Çalıştaya katılan öğrencilerle birlikte  serginin açılışı gerçekleştirdiler. Tüm eserleri tek tek inceleyen Sayın Valimiz ve protokol mensupları öğrencileri kutladılar.

Özel Altınyıldız Eğitim Kurumları yine uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu taşımaktadır.

Fotoğraf  Sergisi  8 Aralık 2014 tarihine kadar Avanos Güray Müze'de sergilenecektir.

www.unesco.org.tr

www.milliyet.com.tr