ALTINYILDIZLILAR TALES TÜRKİYE FİNALİNDE

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Mart ayında öğrencilerin matematik derslerinde edindikleri becerilerin ulusal düzeyde sergilenmelerini sağlamak, matematik bilgi ve seviyesini yaygınlaştırmak amacıyla yapılan Ulusal Tales Matematik ve öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmek için yapılan Tales Fen Bilimleri Olimpiyatlarında Türkiye finalisti olmaya hak kazandılar. Finale kalan öğrencilerimiz 7-8 Mayıs 2022 tarihlerinde Aydın’da yapılan final sınavlarına girdiler.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu eğitimde yenilikçilik ilkesinden ve öğrencilerin muhakeme etme, araştırma ve sorgulama becerileri ile matematik zekâlarını ön plana çıkaran,  Doğanın dili tüm akademik branşların temelini oluşturan matematik biliminin sevdirilmesini ve özendirilmesini, ulusal düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, yaratıcı matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla yapılan Ulusal düzeyde düzenlenen Tales Matematik ve Fen Bilimleri yarışmasında final sınavı 7-8 Mayıs 2022 tarihlerinde Aydın’da yapılmıştır. Finale kalan öğrencilerimiz sınavda büyük bir gayret göstermişlerdir.

Bizleri onurlandıran bu başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.