ALTINYILDIZLI 5. VE 6. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN "SÖZ UÇAR YAZI KALIR"

Altınyıldız ilköğretim Kurumu  5. ve 6. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde yapılandırmacı eğitim anlayışı doğrultusunda yaparak, yaşayarak öğrenerek,bilgilerini kalıcı hale getiriyorlar.

Altınyıldız ilköğretim Kurumu  5. Sınıf öğrencilerimiz yazıyı icat eden ve kullanan ilk uygarlık olan Sümerlerin yazıyı nasıl yazdıklarını yaşayarak öğrendiler. Sümerlerin kil tabletler üzerine yazdıkları tarihi eserlerden esinlenen öğrencilerimiz, Sümer Alfabesiyle kendi hazırladıkları hamur kil tabletler üzerine çivi yazısı yazarak geçmişe kısa bir yolculuk gerçekleştirdiler.6. Sınıf öğrencilerimiz ise yine kendi hazırladıkları hamur kil tabletler üzerine ilk Türk alfabesi olan Göktürk alfabesi ile yazı yazarak hem öğrendiler hem eğlendiler. Öğrencilerimiz, kitaplarda okudukları tarihi yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı buldular.

Öğrencilerimize, etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.