ALTINYILDIZ’DA CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSU

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi,Türk Ulusunun yaradılışına ve kültürüne en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyetin kuruluşunun 98.yıldönümü Altınyıldız İlköğretim Kurumunda coşkuyla kutlandı.

1.Sınıftan 8.Sınıfa kadar görsel ve müzikal sanatlarla ilgilenen öğrencilerimizle birlikte düzenlenen etkinliklerle; geleceğin Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş sanatçı adaylarını bir araya getirmeyi, Sanatın evrenselliği aracılığı ile kardeşlik, dostluk, dayanışma, sanat sevgisi ile olumlu davranışlar kazanmalarını amaçlıyoruz.

Bu kapsamda öğrencilerimizin hazırladığı resim sergileri, pano çalışmaları ve yine öğrencilerimizin oluşturduğu 29 Ekim korosu ile cumhuriyet değerlerini gelecek nesillere aktardık.

7. sınıf öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni okulumuz konferans salonunda pandemi koşulları göz önünde bulundurularak 28 Ekim Perşembe günü saat 11.00'de ilkokul, saat 14.30'da ortaokul öğrencilerimizle gerçekleşti.

Ayrıca 5. Sınıf öğrencimiz Yusuf Kayra Aydın “Yazıyor Yazıyor!” adlı duyuruyu canlandırarak Cumhuriyetin ilanından bir gün önceki heyecanı tüm okulumuza tekrar yaşatmıştır.

29 Ekim anlam ve önemi doğrultusunda gerçekleşen çalışmalarda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.