Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Acil Tıp Teknisyenliği dalı öğrencileri  22-28 Mart ATT ‘ler haftası nedeniyle acil tıbbın önemini belirten konuşma, senaryosunu öğrencilerimizin yazıp oynadığı tiyatro , şiir  ve bilgilendirmeler ile  kutluyor.

Altınyıldız konferans salonunda 10- C ve 10-D ATT sınıfı öğrencileri tarafından düzenlenen programda müdür yardımcısı Türkan YAVUZ günün anlam ve önemini vurgulayarak; ''Acil tıp teknisyenleri;  beklenmedik bir hastalık veya bir yaralanma durumunda, hastayı değerlendirmek, müdahalesini yapmak, tedavisini başlatmak ve daha ileri engel ve yaralanmadan korumak adına çalışırlar. Kişiler beklenmedik bir anda tıbbi bakıma ihtiyaç duyabilirler.'' dedi.

Bu nedenle acil tıbbi bakımda 7 gün / 24 saat kesintisiz hizmet verilmelidir. Acil tıp, öncelikle acil servislerdeki hizmetleri kapsarken aynı zamanda hastane öncesi sağlık hizmetleri (ilk yardım, ambulans vb.) ve afet öncesi planlama ile de ilgilenir.

Günümüzde sunulan ambulans hizmetlerinde, her gün milyonlarca insana olay yerinde acil müdahaleler yapılmakta; uygun şartlarda ve en kısa zamanda, ihtiyacı olanların acil tedavi imkânına sahip hastane acil servislere transferi sağlanmaktadır. İnsan yaşamı açısından böylesine önemli bu hizmetin kaliteli bir şekilde sunulmasında mesleki yeterliliğe sahip, eğitimli, kaliteli hizmet sunan, iyi yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. ''Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak aynı duyarlılıkla öğrencilerimize eğitim vermekteyiz.'' dedi.

Öğrencilerimizin ve tüm Acil Tıp Teknisyenleri-Paramediklerin başarılarının devamını dileyerek, 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası’nı kutladı.

Kutlama programı hazırlayan Meslek dersleri öğretmeni Hanife Akkaş ve Mehmet Ali KILIÇ’ a ,10-C ve 10-D ATT sınıfı öğrencilerine emeklerinden dolayı teşekkür edildi.

Düzenenlenen program, öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisi ile devam etti.Program sonunda ATT Haftası Pastası öğrenciler, öğretmenler ve yöneticiler tarafından kesildi.