Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri yapılan Altınyıldız Koleji online kariyer günleri tamamlanmıştır.

2002 yılından beri Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine binlerce öğrenci gönderen Altınyıldız Koleji, 8.sini online yaptığı kariyer günlerine şu anda Türkiye’nin bir çok ilinde kariyerlerinin zirvesinde olan mezunlarını, Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşturdu.

Türkiye’de Tübitak, Roketsan, Aselsanda çalışan ve kendi işini kurmuş 40 büyük firmaya yazılım yapan mühendisler, çeşitli alanlarda tıp doktorları, diş hekimleri, avukatlar, eczacılar, mimar, diyetisyen ve birçok meslek grubu mensubu Altınyıldız mezunları yine Altınyıldız Kolejinde okuyan lise öğrencileri ile buluştular.

Her grup kendi mesleklerinin özellik ve iş alanlarını anlatırken, mühendislik alanlarında savunma sanayi, güdümlü roket, ihalar ve yazılımlar ile ülkemizin milli gelirlerine nasıl katma değer sağlayabileceklerini anlatmışlardır.

Altınyıldız mezunları, Fen ve Anadolu Liselerinde okuyan öğrencilere Altınyıldızlı olmanın bir ayrıcalık olduğunu, okudukları okuldaki kaliteli öğretmen kadrosundan faydalanmalarını ve çok çalışarak hayallerindeki mesleklere sahip olabileceklerini bu şekilde ülkemize hizmet edebileceklerini belirterek başarılar dilemiştir.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Özkan KILINÇ ‘‘Türkiye’nin birçok ilinde mesleklerini icra eden onlarca mezunumuza Altınyıldız ruhundan hiç bir şey kaybetmedikleri için ve her fırsatta yanımızda oldukları için çok teşekkür ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyoruz’’ dedi.