ALTINYILDIZ’DA 1.SINIF KAYITLARI BAŞLIYOR

Nevşehir’de Eğitim’in  Lideri  Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2021-2022 öğretim yılı 1.sınıf kayıtları 15 aralık 2020 tarihinde başlıyor

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Sayın MEHMET ERAVCI yaptığı açıklamada : ‘Düşünme, anlama ve sorun çözme becerisi gelişmiş, insanlığın ve demokrasinin temel değerlerini ve milli kültürü içselleştirmiş, iletişime ve paylaşıma açık, sanat becerisi gelişmiş, özgüveni ve sorumluluk bilinci yüksek, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkan sağlamak adına 2021-2022 öğretim yılı için gücümüze güç katarak ilerliyoruz. Şu anda 4.sınıflarımızı okutmakta olan okulumuz başarılı öğretmenleri Sayın AYŞE ZAĞLANMIŞ , Sayın ÇETİN BUZLUK, Sayın SANİYE İNAN ve Sayın YEŞİM IŞIKTAŞ’ öğretmenlerimizle birlikte Sayın TUNCAY BAKTI bey de Altınyıldız  ailesine katılmış olmasından dolayı son derece mutluyuz.

2021-2022 öğretim yılı 1.sınıflar için 5 şube açılacak olup, sınıflarımıza öğrenci kayıtları olgunluk testi sonuçları ve başvuru sırasına göre yapılacaktır. Olgunluk testi sonuçları yeterli olan öğrencilerin 1.sınıfa kaydı yapılacak olup ,sonuçları yeterli bulunmayan öğrencilerin kayıtları yapılmayıp, test sonucu ve çocuğun gelişim süreci hakkında velileri ile görüşülerek gerekli rehberlik çalışmaları yapılacaktır.

Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 1. sınıflarında Sınıf öğretmenlerimiz tarafından okutulan temel dersler (Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi) yanında yoğun  İngilizce ve Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik, Drama , Astronomi, Satranç, Halk Oyunları, Stem,

Kodlama ve Robotik, Akıl Oyunları dersleri  okulumuzun branş öğretmenleri tarafından verilmekte ve öğrencilerimizin yetenekleri, ilgi alanları erken yaşta keşfedilmektedir. 1.sınıf öğrencilerimize diyetisyen kontrolünde hazırlanan sabah kahvaltısı ve öğle yemeği olmak üzere iki öğün yemek verilmektedir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu velilerimiz için öğretmenlerimiz ile bir tanışma toplantısının planlamasını yaptık. Bu toplantımızda 2021-2022 öğretim yılında 1.sınıflarda görev yapacak olan Sayın AYŞE ZAĞLANMIŞ , Sayın ÇETİN BUZLUK, Sayın SANİYE İNAN, Sayın TUNCAY BAKTI ve Sayın YEŞİM IŞIKTAŞ ve diğer branş öğretmenlerimiz ile velilerimiz tanışma fırsatı bulacaklardır.

Covid-19 Salgını  gölgesinde başladığımız 2020-2021 öğretim yılında 1.sınıflarımız haftada 5 gün yüz yüze eğitim yaparak 1.ara tatil tarihi olan  16 Kasım 2020 tarihine  kadar okuma-yazma süreçlerini tamamlamışlardır. Bu yoğunlaştırılmış eğitim sürecinde 1.sınıflarımızı okutan öğretmenlerimize ve 1.sınıf öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum. Şuan 1.sınıf öğrencilerimiz okuma –yazma sürecini tamamladıkları için 23 Kasım 2020 itibariyle başlayan uzaktan eğitimleri de kesintiye uğramadan devam etmektedir.

Bu öğretim yılı önce sağlık ilkesi ile öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yüz yüze eğitimde sağlıklı bir okul ortamına sahip olmaları  adına Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme Ve Kontrol Belgesini TSE’den alan Nevşehir’de ilk özel okul olduk. Bununla birlikte öğrencilerimiz her sabah termal kameradan ateşleri ölçülerek okula giriş yaptılar. Ayrıca teması azaltmak adına bütün musluklar sensörlü hale getirildi. Yemekhane ve sınıflar sosyal mesafe kuralına göre tekrar düzenlenerek tekli oturma düzenine geçildi. Okulumuz, sınıflarımız ve bütün birimlerimiz her gün akşam ve sabah düzenli olarak dezenfekte edildi. Öğrencilerimize ve velilerimize Covid-19 sağlık rehberi hazırlanarak okulda uygulanacak hijyen ve sanitasyon kuralları anlatıldı.

2020-2021 Mart ayında başladığımız ve halihazırda devam etmekte olduğumuz online eğitim sürecinde ise Dünya’da ve Türkiye’de uygulanan online eğitim sistemleri incelenerek hazırlanmış bir programla öğrencilerimizin eğitimine en kaliteli şekilde devam etmekteyiz. Online eğitim sürecinde öğrencilerimiz fiziksel gelişimleri için güne sporla başlamaktadırlar. Temel derslerin yanı sıra yetenek dersleri, ödev takip saati ,olimpiyat dersleri, soru çözüm saatleri ile öğrencilerimiz eğitimlerine ara vermeden devam etmektedirler. Online Eğitim sistemimizle ve hazırladığımız programlarla uzaktan eğitimi Türkiye’de en iyi yapan okullardan biri olduğumuzu düşünüyoruz. Online eğitim sürecinde hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenlerimize ve bu özverileri karşılıksız bırakmayan velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

2021-2022 öğretim yılında öğretmenlerimizin aklın ve bilimin ışığında yüreği vatan ,millet ve bayrak sevgisi ile çarpan nesiller yetiştirmelerini temenni ediyor, sağlıklı ,huzurlu, mutlu ve başarılı bir yıl temenni ediyoruz ‘ ifadelerine yer verdi.

BAŞARILI ve MUTLU BİR GELECEK İÇİN SİZİN ÇOCUĞUNUZDA ALTINYILDIZLI OLSUN.