Çevreye duyarlı gençler yetiştirmeyi hedefleyen, TÜRÇEV tarafından koordine edilen eko-okul programı kapsamında okulumuzda öğrencilerimize yönelik faaliyetler gerçekleştirmektedir. Programın 4. yılında olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu "Çöp Atık" çalışmalarından sonra 2014-2015  Eğitim-Öğretim yılında da "Biyolojik Çeşitlilik" konusunu çalışmaktadır.

Okul faaliyetlerimiz çerçevesinde okul çapında gerçekleştirilen "Biyolojik Çeşitliliğin Önemi" Resim ve Afiş Yarışması  sonuçlanmış dereceye giren öğrencilerimizin ödül töreni 13 Mart 2015 Cuma günü gerçekleştirilmiştir. Yarışmada Resim dalında 7-C sınıfından  Gülbeste ÖZDEMİR 1. , 6-D sınıfından Beliz BULUT  2.  ve 6-A sınıfından Batuhan AKYÜREK 3. olmuştur. Afiş dalında ise 7-C sınıfından Ecem AKIRMAK  1. liğe layık bulunmuştur.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak öğrencilerimizi; nesli tehlikede olan türlerin doğal yaşam alanlarının korunması konusuna gösterdikleri hassasiyetten dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.