ULUSLARASI MATEMATİK OLİMPİYATI ŞAMPİYONLARI ALTINYILDIZDAN

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri  aynı anda 268 sınav merkezinde, 70 ayrı şehirde, 1200 okulda, yapılan  Uluslararası  Kanguru Matematik Olimpiyatlarına katılmış ve okulumuz 4.sınıf öğrencisi BERKAY NURAY Uluslararası Kanguru Matematik Final sınavı sonuçlarına göre  Türkiye 6.sı olurken , 8.sınıf öğrencisi GÖKAY NURAY Türkiye 9.su olmuştur.

Kanguru Matematik Yarışması

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80 ülkede uygulanıyor. “Kanguru Matematik Sınavı” da her yıl 6 milyon civarı katılan öğrenci sayısıyla  önemli bir matematik yarışmasıdır. Her yaştan (7-18) öğrencinin 6 farklı kategoride katılabileceği Kanguru sınavı kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmektedir. Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.

Öğrencilerimizi ,öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.